Ειδησεογραφικό site

Ξέσπασε η μάνα του Παύλου Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής – Συνεχίζονται οι καταθέσεις

31

 

«Θα σου κόψω το λαρύγγι. Να το ξέρετε αποβράσματα της κοινωνίας, δεν θα φύγω από αυτή τη ζωή αν δεν τον κρεμάσω».

Με αυτά τα λόγια η μητέρα του δολοφονημένου μουσικού Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα, επιτέθηκε εκ νέου σήμερα στον Γιώργο Ρουπακιά, σε διάλειμμα κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού καθόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και δεν είχε αποχωρήσει από την αίθουσα, όπως άλλοι συγκατηγορούμενοι του, καθώς η συνεδρίαση είχε διακοπεί. Τότε, τον πλησίασε η κυρία Φύσσα και του πέταξε ένα μπουκάλι νερό. Εκείνος δεν αντέδρασε και οι αστυνομικοί προσπάθησαν να απομακρύνουν την μητέρα του Παύλου Φύσσα από το σημείο.

«Μη με σπρώχνετε, αφήστε με», ήταν τα λόγια της, ενώ την ώρα εκείνη δικηγόρος από την πλευρά της υπεράσπισης μπήκε στην αίθουσα και απευθυνόμενος στους αστυνομικούς είπε: «Θα τη μαζέψετε επιτέλους;».

«Εμένα να μαζέψουν; Ήρθες για να τον προστατεύσεις;», ήταν η απάντηση της κυρίας Φύσσα.
Εν τω μεταξύ, η σημερινή ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε στη σκιά της επίθεσης που δέχθηκε χθες, έξω από την Βουλή, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ειδικότερα, συνήγοροι σχολιάζοντας την χθεσινή κατάθεση του αστυνομικού Δ. Κουρεντζή -ο οποίος συνέλαβε τον Γιώργο Ρουπακιά μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα- μίλησαν για «θρασύτητα» με την οποία -όπως είπαν- «δρούσε και εξακολουθεί να δρα μέχρι και σήμερα η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση».

Να σημειωθεί, ότι για τη συγκεκριμένη επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ δεν έχουν γίνει συλλήψεις, πλην όμως, τόσο ο βουλευτής όσο και η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης την έχουν αποδώσει σε μέλη της ΧΑ.

Στις τοποθετήσεις τους οι συνήγοροι  υποστήριξαν ακόμη ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς ήταν το όργανο ενός εγκληματικού σχεδίου που είχε εξυφάνει η ΧΑ και θέλοντας να καταδείξουν ότι υπήρχε προσπάθεια τρομοκράτησης του μάρτυρα, επικαλέστηκαν τη φράση που εκείνος ανέφερε στο δικαστήριο, ότι δηλαδή ελοχεύει κίνδυνος για τον ίδιο και την οικογένεια του και ότι έχει ζητήσει προστασία.

Ακόμη, τόνισαν πως από την συμπεριφορά του Γ. Ρουπακιά μετά την σύλληψη του, όταν απευθυνόμενος στον αστυνομικό του είπε «δικός σας είμαι, της Χρυσής Αυγής…», προκύπτει η σχέση της ΧΑ με την αστυνομία καθώς αλλά και η αίσθηση του ακαταδίωκτου που είχε ο κατηγορούμενος.

«Η ελληνική αστυνομία δεν προσπάθησε να αποτρέψει την δολοφονική επίθεση», παρατήρησε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής.

Η δίκη συνεχίζεται.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.