Ειδησεογραφικό site

Ντράγκι: Σε εξέλιξη η επικαιροποίηση των αντικειμενικών αξιών στην Ελλάδα

32

«Το ελληνικό πρόγραμμα προβλέπει την επικαιροποίηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στην Ελλάδα με σκοπό την ευθυγράμμιση όλων των αξιών των ακινήτων με τις τιμές της αγοράς», τονίζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι σε απάντησή του προς τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονο.

Όπως σημειώνει ο Ντράγκι «η διαδικασία αυτή έχει ήδη ξεκινήσει και διενεργείται από ομάδα με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας».

Ολόκληρη η επιστολή του προέδρου της ΕΚΤ:

«Αξιότιμο μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κύριε Χρυσόγονε,

Σας ευχαριστώ για την επιστολή σας, την οποία μου διαβίβασε στις 25 Σεπτεμβρίου 2014 ο κ. Roberto Gualtieri, πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής.

Όσον αφορά τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στη συζήτηση σχετικά με τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης της Ελλάδας, θα ήθελα να σας παραπέμψω στις απαντήσεις της ΕΚΤ στο σχετικό ερωτηματολόγιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως αυτό δημοσιεύθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2014.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο ερώτημά σας, επισημαίνεται ότι το ελληνικό πρόγραμμα προβλέπει την επικαιροποίηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στην Ελλάδα με σκοπό την ευθυγράμμιση όλων των αξιών των ακινήτων με τις τιμές της αγοράς. Αυτή η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και διενεργείται από ομάδα με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.