Ειδησεογραφικό site

Ντομπρόβσκις: Εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας οι εκλογές

54

 

Τις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις σχολίασε σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Tagesspiegel» o αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, χαρακτηρίζοντας τις πρόωρες εκλογές ως «εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα του Βερολίνου ο Ντομπρόβσκις υπογράμμισε ότι, η διαδικασία αυτή δεν επηρεάζει τη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας και δανειστών στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας πως «πρόκειται για μία συμφωνία με το ελληνικό κράτος, ανεξάρτητα από την κυβέρνηση».

«Αυτή η συμφωνία είναι η βάση για τη διαδικασία μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, εξήρε τον ρόλο που διαδραμάτισε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην εξομάλυνση και την επίσπευση των διαπραγματεύσεων, χαρακτηρίζοντάς τον επαγγελματία και αναμφίβολα πιο συνεργάσιμο από τον προκάτοχό του, Γιάνη Βαρουφάκη.

«Μέχρι τώρα, ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας έχει παίξει έναν θετικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις των Αθηνών με τους εταίρους», τόνισε ο κ. Ντομπρόβσκις.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν εκτίμησε ότι με το νέο δανειακό πρόγραμμα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), «η Αθήνα μπορεί τώρα να επιστρέψει στο μονοπάτι της σταθερότητας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.