Ειδησεογραφικό site

Νταρίνα: Το μωρό – «κλειδί» της τραγωδίας για να λυθεί το μυστήριο της συντριβής

49

 

Το σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός του νεαρότερου θύματος της αεροπορικής τραγωδίας που προκάλεσε παγκόσμιο σοκ την περασμένη εβδομάδα μπορεί να είναι το κλειδί των ερευνών για τα αίτια της συντριβής του ρωσικού Airbus.

Το άψυχο κορμάκι της μόλις 10 μηνών Νταρίνα Γκρομόβα από την Αγία Πετρούπολη, η οποία επέβαινε μαζί με τους γονείς της και άλλους 221 επιβάτες στη μοιραία πτήση που εξερράγη πάνω από το όρος Σινά το περασμένο Σάββατο, βρέθηκε περίπου 20 μίλια μακριά από το σημείο όπου εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ρωσικού αεροσκάφους, γεγονός που σημαίνει ότι ίσως το αεροσκάφος να ανατινάχθηκε νωρίτερα απ΄ ότι πιστεύουν μέχρι σήμερα οι ειδικοί.

Για το λόγο αυτό οι αρχές αποφάσισαν να διευρύνουν το πεδίο των ερευνών στα 25 μίλια.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, το γεγονός ότι η σορός του μωρού βρέθηκε πιο κοντά στο αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου – απ΄ όπου απογειώθηκε-  οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το αεροπλάνο ανατινάχθηκε λίγο μετά την απογείωσή του.
Κι ενώ τα πτώματα των γονιών της δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί, η μικρή Νταρίνα έγινε  από την πρώτη στιγμή σύμβολο της αεροπορικής τραγωδίας. Μία φωτογραφία της μικρής Νταρίνα που λίγο πριν την επιβίβαση στο μοιραίο αεροσκάφος είχε τραβήξει η μητέρα της, έκανε το γύρο του κόσμου προκαλώντας παγκόσμια συγκίνηση για το αδικοχαμένο βρέφος.


Και κατασκοπευτικό θρίλερ: Αμερικανοί και βρετανοί πράκτορες καταλήγουν πως βόμβα έριξε το ρωσικό Airbus

Πληροφορίες που έχουν περισυλλεγεί από τις αμερικανικές και τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μία βόμβα είχε τοποθετηθεί στο εσωτερικό του ρωσικού αεροσκάφους το οποίο συνετρίβη το Σάββατο στη χερσόνησο του Σινά, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Times.

Η πληροφορία αυτή είναι αποτέλεσμα κοινής επιχείρησης των αμερικανικών και των βρετανικών υπηρεσιών Πληροφοριών, οι οποίες «χρησιμοποίησαν δορυφόρους για να εντοπίσουν ηλεκτρονικές επικοινωνίες» ανάμεσα σε μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και την Αίγυπτο, διευκρινίζει η βρετανική εφημερίδα χωρίς να αναφέρει τις πηγές της.

«Ο τόνος και το περιεχόμενο των μηνυμάτων έπεσαν τους αναλυτές ότι μία βόμβα είχε τοποθετηθεί στο εσωτερικό του αεροσκάφους από έναν επιβάτη ή μέλος του προσωπικού εδάφους του αεροδρομίου», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες της εφημερίδας: «Δεν θα εισέλθουμε σε λεπτομέρειες σε θέματα υπηρεσιών Πληροφοριών», είπε.

Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Βρετανίας Μπαράκ Ομπάμα και Ντέιβιντ Κάμερον αναφέρθηκαν ανοικτά στην υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης κατά του ρωσικού αεροσκάφους, ενώ η Μόσχα και το Κάιρο κάνουν λόγο για «φημολογίες».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, «ουσιαστικές πληροφορίες» έχουν εξαχθεί από τις βρετανικές και τις αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών έπειτα από την ανάλυση «επικοινωνιών γνωστών φανατικών στοιχείων της περιοχής».

«Η αλίευση πληροφοριών αποκαλύπτει ‘φλυαρία’ τις ημέρες πριν από τη συντριβή που παραπέμπουν σε «επικείμενη επίθεση»», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα χωρίς να αποκαλύπτει τις πηγές της.

Το Ισλαμικό Κράτος, που ανέλαβε την ευθύνη για τη συντριβή, επανήλθε την Τετάρτη για να επαναλάβει ότι προκάλεσε την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους.

Στο μεταξύ, στο αεροδρόμιο του Σαρμ Ελ Σέιχ τα μέτρα ασφαλείας έγιναν πιο αυστηρά.
Τα βρετανικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν ότι το Λονδίνο είχε προειδοποιήσει εδώ κι ένα χρόνο το αιγυπτιακό αεροδρόμιο πως τα μέτρα ασφαλείας του ήταν ελλιπή. Από την πλευρά της, η διεύθυνση του αεροδρομίου είχε επικοινωνήσει τότε με την Ντάουνινγκ Στριτ λέγοντας πως έκανε ότι ήταν αναγκαίο για την ασφάλεια των ταξιδιωτών.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.