Ειδησεογραφικό site

Νταβούτογλου: Το PEGIDA είναι ίδιο με το Ισλαμικό Κράτος

35

Την ώρα που τουρκικό δικαστήριο απαγόρευσε την πρόσβαση σε ιστοσελίδες που δημοσιεύουν την καρικατούρα του Μωάμεθ στο εξώφυλλο του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, άσκησε δριμεία κριτική στο ισλαμοφοβικό κίνημα PEGIDA.

Τα μέλη του γερμανικού κινήματος που δραστηριοποιείται κυρίως στη Δρέσδη, σύμφωνα με τον Νταβούτογλου έχουν την ίδια νοοτροπία με τους άνδρες του Ισλαμικού Κράτους. Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Allgemeine Zeitung ο πρωθυπουργός της Τουρκίας επισήμανε: «Όταν τρομοκρατικές ομάδες καταστρέφουν εκκλησίας στη Μοσούλη, πιστεύουν ότι η πόλη είναι μόνο για μουσουλμάνους, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια».

Εξήγησε, μάλιστα, ότι στην περιοχή έχουν ζήσει και Χριστιανοί, διευκρινίζοντας ότι οι τζιχαντιστές μοιράζονται την ίδια λογική με τα μέλη του PEGIDA που υποστηρίζουν ότι η Γερμανία ανήκει μόνο στους Χριστιανούς.

«Πρόκειται για μεσαιωνική νοοτροπία», πρόσθεσε και εξέφρασε την ανησυχία του για την άνοδο του κινήματος.

«Δεν αποτελεί απειλή μόνο για Τούρκους και μουσουλμάνους, αλλά απειλή για την ίδια την Γερμανία», συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ, τόνισε ότι οι Τούρκοι μετανάστες της Γερμανίας έχουν ενσωματωθεί επιτυχώς στην κοινωνία παρά τα όποια προβλήματα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.