Ειδησεογραφικό site

Νεκρή 15χρονη μαθήτρια που είχε πέσει θύμα bullying

27

Μια 15χρονη μαθήτρια από το Εσεξ της Αγγλίας, η Τόνι Κόνελ η οποία πριν από ένα χρόνο είχε δημοσιεύσει στο youtube ένα βίντεο όπου μιλούσε για τον εκφοβισμό που βίωνε στο σχολείο, πέθανε ξαφνικά στο σπίτι της.

Την περασμένη Τετάρτη, οι γονείς της κάλεσαν ασθενοφόρο και την μετέφεραν στο νοσοκομείο όταν η 15χρονη έχασε τις αισθήσεις της, ωστόσο πέθανε λίγες ώρες αργότερα.

Άγνωστα τα αίτια του θανάτου της

Οι συνθήκες του θανάτου της δεν είναι ακόμη γνωστές, αλλά δεν αντιμετωπίζεται ως κάτι ύποπτο από την αστυνομία.

Ωστόσο η μητέρα της, Αμάντα Κόνελ 46 ετών, δήλωσε ότι η πίεση των μαθημάτων ήταν που οδήγησε την κόρη της στον θάνατο, ενώ πρόσθεσε ότι η κόρη είχε πέσει θύμα bullying στο σχολείο και ότι λάμβανε απειλές θανάτου μέσω του Facebook.

«Συζητούσαμε για τα μαθήματα, λίγες ώρες πριν πεθάνει» είπε η μητέρα της. «Το σχολείο ασκεί μεγάλη πίεση στα παιδιά, κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει αυτό».
bullying-1

«Οι άνθρωποι με μισούν»

Τον περασμένο Μάρτιο, η Τόνι είχε ανεβάσει ένα βίντεο όπου μέσα από χειρόγραφα σημειώματα μοιραζόταν με τους χρήστες τις κακές εμπειρίες της: «Οι άνθρωποι με μισούν. Με φωνάζουν άσχημη, λεσβία».

bullying-2

Εγραφε επίσης ότι «για είναι κάποια δημοφιλής κάποια θα έπρεπε να έχει μακριά μαλλιά και μεγάλα στήθη».

Σε μια κάρτα έγραφε: «Αυτοκτονία 5 φορές.»

Σε άλλη κάρτα: «Μην αυτοκτονήσεις. Μην τους αφήσεις να νικήσουν».

Σχολιάζοντας το βίντεο, η μητέρα της είπε ότι δεν γνώριζε την ύπαρξή του ενώ εξέφρασε την οργή της προς τους υπεύθυνους του σχολείου:

«Είμαι πολύ θυμωμένη με το σχολείο (η 15χρονη φοιτούσε στην The Ockendon Academy στο Εσεξ), καθώς ήξεραν ότι η κόρη μου ήταν θύμα εκφοβισμού, αλλά ποτέ δεν έκαναν τίποτα γι’ αυτό».

Πρόσθεσε ότι ήξερε ότι τα παιδιά την κορόιδευαν και για τα σιδεράκια της, αφού με το που πήγε στο συγκεκριμένο σχολείο, ζητούσε από τους γονείς της να της τα αφαιρέσουν.

«Ηταν ένα χαρούμενο κορίτσι»

«Η Τόνι χόρευε και τραγουδούσε συνεχώς» είπε η μητέρα της, ενώ τόνισε ότι φιλοδοξία της ήταν να γίνει ηθοποιός.

Εκπρόσωπος του σχολείου χαρακτήρισε μεγάλη τραγωδία τον θάνατο της Τόνι, προσθέτοντας ότι ολόκληρη η σχολική κοινότητα έχει σοκαριστεί από αυτή την τραγωδία. «Σαφώς θα θέλαμε να εκφράσουμε τη θλίψη μας και τη βαθύτατη συμπάθειά μας για την οικογένειά της αυτή τη στιγμή.»

Πηγή: Dailymail

Τα σχόλια είναι κλειστά.