Ειδησεογραφικό site

Να δοθεί λύση στο συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης – Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ «Κ»

77

pasok1Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ «Κ»

ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΓΓΕΛΗ, ΑΣ ΣΑΣ ΚΡΙΝΕΙ Η ΒΑΣΗ…

Ο δημοκρατικός κόσμος παρακολουθεί με αγωνία, πίκρα και οργή τον αλληλοσπαραγμό του πρώην και του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Τα όσα συνέβησαν εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου τη Δευτέρα το βράδυ στο Ζάππειο, με τις ασχήμιες, τις ύβρεις, τις αποδοκιμασίες από οργανωμένη ομάδα της αυτοαποκαλούμενης «Νεολαίας του Γιώργου», δεν τιμούν τη Δημοκρατική Παράταξη. Δεν τιμούν την ιστορία των Παπανδρέου. Δεν τιμούν την ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ.
Ο δημοκρατικός κόσμος, που έχει κατακλύσει με τηλεφωνήματα, ηλεκτρονικά μηνύματα και επιστολές τα γραφεία μας, δεν μπορεί λογικά να ερμηνεύσει αυτή την υποδοχή διασυρμού ενός νομίμως εκλεγμένου από το συνέδριο αρχηγού με τετραετή θητεία, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να παραβρεθεί και να μιλήσει για τη γενέθλιο ημέρα ενός κινήματος που φέρει τη σφραγίδα αγώνα του μεγάλου ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου. Τον οποίο Ανδρέα έσπευσε πρώτος να υπερασπιστεί όταν η χυδαία αριστερο-δεξιά του ’89 αποφάσισε να φυλακίσει!
Η επιδεικτική αποφυγή του πρώην πρόεδρου και του διοργανωτή πρώην προέδρου της Βουλής να κατευνάσουν με μια κίνηση του χεριού τους ασχημονούντες (όπως έπραξε ο κ. Πετσάλινικος στις αποδοκιμασίες του γραμματέα της ΝΔ) δείχνει ότι μπροστά στην ακατανόητη βεντέτα καταπατώνται και οι στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας που διέπουν ακόμη και τις κοινωνικές σχέσεις και στα πιο βουκολικά χωριά της Ελλάδας…

Καθυστερημένη… αποκάλυψη από τον Παπανδρέου
Η συνωμοσιολογική ερμηνεία της παράδοσης της πρωθυπουργίας του στον Λουκά Παπαδήμο το Νοέμβριο του 2011, μετά την πρόταση δημοψηφίσματος με το ερώτημα «ναι ή όχι στο ευρώ», μπορεί να είναι δικαιολογημένη από τον Γιώργο Παπανδρέου ως ανθρώπινη πικρία, όμως είναι μια καθυστερημένη… αποκάλυψη. Όλοι γνωρίζουν πως η συνεργασία με τη σαμαρική Δεξιά ξεκίνησε με πρωτοβουλία του τότε πρωθυπουργού, τον Ιούνιο του 2011, στην προσπάθειά του να εντάξει και τη ΝΔ στις ευθύνες του μνημονίου, που αναγκάστηκε να υιοθετήσει μετά την εγκληματική διαχείριση της οικονομίας από τον κουρασμένο Καραμανλή.
Αν ο πρώην πρωθυπουργός έχει μετανιώσει για αυτή τη συνεργασία, θα πρέπει ευθέως να το δηλώσει στα όργανα του ΠΑΣΟΚ. Αλλά, παράλληλα, οφείλει να υποδείξει, με τους σημερινούς συσχετισμούς δυνάμεων, ποια είναι ο προοπτική ενός άλλου κυβερνητικού σχήματος, με ποιους συμμάχους, με πόσα… «κουκιά» και με ποιο… αντιδεξιό πρόγραμμα θα επιτευχθεί αυτό. Μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιάσει το αντισχέδιό του ώστε να απαλλαγούμε από τη Δεξιά. Η μαγική συνταγή του μας είναι άγνωστη. Ίσως γι’ αυτό έχει ψηφίσει όλα τα νομοσχέδια της συγκυβέρνησης, πλην του άρθρου για τη διάσωση των τραπεζών, που όμως αποτελεί δικό του –θετικό– έργο ήδη από τη συγκυβέρνηση Παπαδήμου… (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ).

Η λάθος εικόνα του Βενιζέλου
Από την άλλη πλευρά του «λόφου», ο δημοκρατικός κόσμος μάς ζητάει να στηλιτεύσουμε φαινόμενα αλαζονείας, αυταρχισμού και εξυπνακισμού που εμφανίζει ο σημερινός πρόεδρος, με αποκλεισμούς παραδοσιακών στελεχών, με ευνοιοκρατική στελέχωση κομματικών οργάνων, με υποκατάσταση κομματικών θεσμών, με αυθαίρετες επιλογές ημετέρων για κάλυψη κυβερνητικών αξιωμάτων, με προσωποκεντρική άσκηση πολιτικής, με παραμέληση της ιδεολογικής ζωής του Κινήματος, με παντελή απουσία του από τις περιφερειακές οργανώσεις, με την υπέρμετρη τραπεζολογία του, με την ελλειμματική στήριξη των αδυνάτων, με την έλλειψη οραματικού λόγου, με την υποκατάσταση των αξιακών θέσεων από μια ακαδημαϊκή πολιτειολογία, με τη χλιαρή υπεράσπιση των μεγάλων ζητημάτων της εθνικής ανεξαρτησίας του Αιγαίου, της Κύπρου, του ΝΑΤΟ, των Βάσεων και με υπολειτουργία της Χαριλάου Τρικούπη προς χάριν της Βασιλίσσης Σοφίας. Δικαίως ή αδίκως, η εικόνα που δημιούργησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τον… Ευάγγελο Βενιζέλο είναι ότι πρόκειται πρωτίστως περί του συγκυβερνώντας αντιπροέδρου του Σαμαρά και δευτερευόντως περί του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ.
Επιβεβαίωση της –επιεικώς– εκκεντρικής στάσης του σημερινού προέδρου αποτελεί και η ευγενική, πολιτική, τεκμηριωμένη, αλλά ταυτοχρόνως πολεμική απάντησή του στο Ζάππειο 2, όπου την Τετάρτη το βράδυ, ούτε λίγο ούτε πολύ, άφησε να εννοηθεί ότι ο Γιώργος Παπανδρέου πίσω από το παραβάν δεν ψήφισε ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές!

Ύστατη έκκληση
Το «Καρφί», εκφράζοντας τη λαϊκή Κεντροαριστερά πέρα από πρόσωπα και ιδιοκτησίες, κάνει την ύστατη έκκληση, απευθυνόμενο και στους δύο μονομάχους στον… πράσινο βάλτο:
–    Γιώργο Παπανδρέου! Σεβόμενος την ιστορία της οικογένειάς και την ιστορία τη δική σου, σταμάτα τον πόλεμο κατά του Βενιζέλου. Αν έχεις συνολική αντιδεξιά πρόταση, παρουσίασέ τη στο συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, θέτοντας εν νέου υποψηφιότητα για την προεδρία του νέου πολιτικού φορέα.
–    Βαγγέλη Βενιζέλο! Σεβόμενος την προϊστορία του Κινήματος και την ιστορία τη δική σου, δώσε τέλος στον πόλεμο κατά του Παπανδρέου. Άνοιξε επιτέλους τις διαδικασίες για το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, που εξήγγειλες για τον Οκτώβριο, ζητώντας επιβεβαίωση της προεδρικής σου θητείας!

Γιώργο, Βαγγέλη! Είναι η τελευταία σας ευκαιρία ! Η ζωή της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης των Οραμάτων αλλά και του Ρεαλισμού θα συνεχιστεί και χωρίς εσάς, αναδεικνύοντας –αργά ή γρήγορα– το νέο ηγέτη που θα αγαπάει την Παράταξη περισσότερο από τον εαυτό του!

Τα σχόλια είναι κλειστά.