Ειδησεογραφικό site

Νέο ανθελληνικό παραλήρημα της Bild: Να γιατί είμαστε υπέρ του Grexti

50

Aνθελληνικό παραλήρημα της γερμανικής εφημερίδας «Bild» λίγο πριν τις κρίσιμες διαβουλεύσεις του Ελληνα πρωθυπουργού με τους εταίρους με στόχο την επίτευξη συμφωνίας. Για ποιο λόγο η γερμανική εφημερίδα τάσσεται υπέρ ενός Grexit, είναι ο τίτλος της εφημερίδας η οποία σε άρθρο της στην ηλεκτρονική της διεύθυνση κατηγορεί μεταξύ άλλων για «θρασύτητα» την ελληνική κυβέρνηση σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Σε ότι αφορά το κόστος από μία έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ, η μεγαλύτερη κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας επισημαίνει ότι είναι προτιμότερο για τους Γερμανούς αλλά και την Ευρώπη να υπάρξει ένα Grexit από το να συνεχίζεται το ελληνικό δράμα. Η Bild εξηγεί τον συλλογισμό της:

«Οι Γερμανοί δαπανούν λεφτά χωρίς λόγο και μάλιστα κινδυνεύουν να τα χάσουν. Η πολιτική διάσωσης που ήδη εφαρμόζεται για την Ελλάδα ήταν χωρίς αποτέλεσμα πανάκριβη και πάνω απ΄όλα λανθασμένη», γράφει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει:

«Ο λόγος είναι ότι η Ελλάδα έχει πτωχεύσει και ούτε οι Ελληνες έχουν εμπιστοσύνη στις τράπεζες τους. Δεν υπάρχει κανείς παγκοσμίως που να πιστεύει ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει το χρέος, της ύψους 300 δισεκατομμυρίων ευρώ. Δεν έχει έσοδα εξαιτίας της φορολογικής διαφθοράς. Για ένα επιπλέον πακέτο προς την Ελλάδα, δεν υπάρχει καμία κατανόηση στη Γερμανία ούτε και πλειοψηφία στο CDU (Χριστιανοδημοκράτες). Οι συντάξεις που οι Ελληνες δεν θέλουν να πειράξουν, δεν μπορούν να αποπληρωθούν χωρίς δισεκατομμύρια από τη Γερμανία».

Στη συνέχεια το γερμανικό δημοσίευμα υποστηρίζει ότι, η οποιαδήποτε παραχώρηση στη «θρασύτητα» της ελληνικής κυβέρνησης θα ήταν μοιραίο σήμα προς την υπόλοιπη Γηραιά Ηπειρο. Ψηφίστε ακραίους αριστερούς που δεν τηρούν κανένα κανόνα και συνθήκη της Ευρώπης και θα επιβραβευτείτε με δισεκατομμύρια. Οι Podemos στην Ισπανία θα πουν ευχαριστούμε».

Επιπλέον, η γερμανική εφημερίδα συμβουλεύει τη χώρα μας να κάνει μία νέα αρχή με την οποία οι ίδιοι οι πολίτες θα απαιτούν από την κυβέρνηση τους υπευθυνότητα και μεταρρυθμίσεις, ενώ αναγνωρίζει πως μία έξοδος από την ευρωζώνη θα επιδεινώσει την οικονομική κρίση αλλά η Ελλάδα μπορεί να βασιστεί στον τουρισμό και άλλους τομείς για να αναπτυχθεί. «Η έξοδος από το ευρώ δεν είναι έξοδος από την Ευρώπη. Το ευρώ εμποδίζει την ανάπτυξη στην Ελλάδα. Επομένως το Grexit είναι ο καλύτερος δρόμος για την Ευρώπη και την Ελλάδα», καταλήγει η εφημερίδα Bild.

Προτού λάβει επίσημη θέση υπέρ ενός ελληνικού Grexit, η γερμανική εφημερίδα δημοσιεύει δημοσκόπηση στην οποία συμμετείχαν 160 χιλιάδες Γερμανοί παραθέτοντας τις απόψεις τους σχετικά με το οικονομικά δράμα της Ελλάδας αλλά και τους δύο πρωταγωνιστές της: τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης τα οποία παρουσιάστηκαν λίγες ώρες πριν το ανθελληνικό δημοσίευμα υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, το 88% των Γερμανών υποστηρίζει ότι, με βάση τις υπάρχουσες εξελίξεις, οι Έλληνες πρέπει να βγουν από το ευρώ, το 93% θεωρεί ότι οι Έλληνες δεν πρέπει να λάβουν άλλα χρήματα από τους δανειστές και το 87% ότι Αλέξης Τσίπρας και Γιάνης Βαρουφάκης τζογάρουν με τις κινήσεις τους στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.