Ειδησεογραφικό site

Τρόικα και ψήφος εμπιστοσύνης συζητήθηκαν στην συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου – Κανένα αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις υποστηρίζει το Μαξίμου

38

Εφ’ όλης της ύλης συνάντηση είχαν το απόγευμα της Τρίτης ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλο στο Μαξίμου, καθώς ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, ενώ από την Τετάρτη αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο πρώτος γύρος των οποίων ολοκληρώθηκε το μεσημέρι, και το ταξίδι του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη στην Ουάσινγκτον, όπου θα έχει συνάντηση με την διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως ήταν μια συνάντηση προετοιμασίας, ενώ από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης δήλωσε πως έγινε συζήτηση για το ταξίδι στις ΗΠΑ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας και ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης, οι οποίοι κάποια στιγμή αποχώρησαν.

Από το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, τόνιζαν ότι οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα πραγματοποιούνται σε θετικό κλίμα, αποκρούοντας με αυτό τον τρόπο τη φημολογία ότι οι συζητήσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η διαπραγμάτευση για το χρέος, που ξεκίνησε άτυπα στο Παρίσι και τυπικά στο Βερολίνο, θα συνεχιστεί στην Ουάσινγκτον, κατά την επίσκεψη του οικονομικού επιτελείου, με επικεφαλής τους Γκίκα Χαρδούβελη και Γιάννη Στουρνάρα.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν πως στην Ουάσινγκτον επίσης θα συζητηθεί και η επόμενη μέρα.

Μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και με πρωτοβουλία του Γκίκα Χαρδούβελη, ακολούθησε σύσκεψη με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών, για το θέμα των κόκκινων δανείων και των ρυθμίσεων των οφειλών προς εφορίες και Ταμεία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.