Ειδησεογραφικό site

Μόδα είναι… 24 Οκτωβρίου 2015

58

moda2Μείζον ζήτημα του παλατιού του Μπάκιγχαμ, του βρετανικού και όχι μόνο κοινού που παρακολουθεί στενά τις βασιλικές ζωές και πολλών άλλων ήταν το ποιο στέμμα θα επέλεγε να φορέσει η δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον, προκειμένου να παραστεί στο πρώτο επίσημο κάλεσμα στη Βρετανία, και συγκεκριμένα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, του Κινέζου προέδρου Ζι Τζινπίνγκ και της ποπ σταρ συζύγου του, Πενγκ Λιγιουάν.

Για αυτή τη σημαντική επίσκεψη, η δούκισσα αποφάσισε να τους υποδεχτεί φορώντας την τιάρα της, πράγμα που έχει κάνει μόνο άλλες δύο φορές έως τώρα. Ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα επέλεγε κάτι μικρό, ελαφρύ και διακριτικό, αλλά, όταν είσαι παντρεμένη με τον διάδοχο του θρόνου, το να επιλέξεις ποια τιάρα θα φορέσεις μπορεί να εξελιχθεί σε αίνιγμα.

Στις δύο προηγούμενες εμφανίσεις της με πολύτιμα και επίσημα κοσμήματα, η Μίντλετον είχε επιλέξει την τιάρα λουλουδιών λωτού για τη διπλωματική υποδοχή της βασίλισσας στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δύο χρόνια πριν και την τιάρα φωτοστέφανο της Cartier για τον γάμο της με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, όπως αναφέρουν οι βρετανικοί «Times».

Άλλοι θεωρούσαν πιθανό να επιλέξει την τιάρα Spencer ως φόρο τιμής στην Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας, ένα οικογενειακό κειμήλιο που η Νταϊάνα φορούσε την ημέρα του γάμου της με τον πρίγκιπα Κάρολο, ή την τιάρα Cambridge lovers’ knot, ένα κομμάτι που δόθηκε στην Νταϊάνα από την βασίλισσα Ελισάβετ ως γαμήλιο δώρο.

Όταν τελικά ο πρόεδρος Ζι Τζινπίνγκ και η σύζυγός του έφτασαν στο Λονδίνο, η δούκισσα τους υποδέχτηκε στο παλάτι με μια εντυπωσιακή κατακόκκινη τουαλέτα Jenny Packham και την τιάρα λωτών. Η επιλογή της απαστράπτουσας Κέιτ ήταν τιμητική προς τους επισήμους καλεσμένους της, καθώς το κόκκινο χρώμα είναι βαθιά συνδεδεμένο με την κινεζική κουλτούρα και συμβολίζει τη χαρά και την καλοτυχία.

Ο Τζινπίνγκ και η Λιγιουάν θα περάσουν τέσσερις ημέρες στη Βρετανία και θα δειπνήσουν και με τον πρωθυπουργό της χώρας, Ντέιβιντ Κάμερον στο εξοχικό του σπίτι.

Η άλλη διάσταση της επίσκεψης

Και μια άλλη διάσταση φαίνεται ότι έχει η επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στη Βρετανία και αφορά την κοινή πολιτική γραμμή Κίνας και Βρετανίας σχετικά με τον νόμο για το παράνομο εμπόριο ελεφαντόδοντου. Ο δούκας του Κέιμπριτζ έκανε μια ομιλία σχετικά με αυτό το θέμα σε εκπομπή της κινεζικής κρατικής τηλεόρασης, καθώς ο Κινέζος πρόεδρος έφτανε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Κίνα επέβαλε απαγόρευση ενός έτους για την εισαγωγή ελεφαντόδοντου τον Φεβρουάριο, ένα μέτρο για το οποίο ο δούκας έχει ξεκινήσει καμπάνια για την μονιμοποίησή του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.