Ειδησεογραφικό site

Μπουτάρης σε Βαρουφάκη: Γιάνη, πρόσεχε είναι προτεστάντης!

48

Μια συμβουλή θέλησε να δώσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Ι. Μπουτάρης στον Γιάνη Βαρουφάκη, σύμφωνα με τον Βηματοδότη.

«Γιάνη, δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα με τους προτεστάντες με αρχηγό τον Σόιμπλε. Πρέπει να παίξεις ένα διαφορετικό παιχνίδι, να βάλεις λίγο νερό στο κρασί σου».

Αυτή είναι η τοποθέτηση του κ. Μπουτάρη που μετά από αρκετό καιρό κάνει την πρώτη παρέμβασή του στα νέα πολιτικά δεδομένα που έφεραν οι απανωτές συνεδριάσεις του Eurogroup. Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο που ενόχλησε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Χαρακτηρίζει «περίεργες» τις συγκεντρώσεις που έγιναν (και γίνονται) στις πλατείες, αυτές που τις ονομάζουν «ανάσα αξιοπρέπειας», που διοργανώθηκαν ειδικά για να δείξουν αλληλεγγύη προς την κυβέρνηση:

«Με ενοχλούν, δεν μπορώ να τις καταλάβω αυτές τις συγκεντρώσεις κάθε λίγο και λιγάκι στις πλατείες. Τζάμπα χρόνος. Και για το Μακεδονικό έγιναν τόσες συγκεντρώσεις, με περισσότερο μάλιστα κόσμο, και δεν βγήκε τίποτα. Η κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο. Θέλει ψυχραιμία».

Αυτά είπε ο δήμαρχος, παρά το γεγονός ότι οι συγκεντρώσεις αυτές σε όλη την Ευρώπη και κυρίως στη Γερμανία, συγκίνησαν τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα: «Δεν έχουμε τίποτα με τον γερμανικό λαό» λέει ο Πρωθυπουργός. Είπε όμως και άλλα ο κ. Μπουτάρης που αφορούν τον Δ. Αβραμόπουλο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.