Ειδησεογραφικό site

Μπαλάφας στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1: «Στόχος μας είναι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με αυτοδυναμία»

44


«Στόχος μας είναι μια κυβέρνηση με κεντρικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει αυτοδυναμία. Γι’ αυτό θέλουμε να συντονίσουμε από τώρα τις αντιμνημονιακές δυνάμεις της χώρας», δήλωσε στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ο κ. Μπαλάφας, μιλώντας στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο.

«Το κάλεσμά μας για συνεργασία απευθύνεται σε όσους θέλουν να έρθουν σε σύγκρουση με τις αντιμνημονιακές δυνάμεις» σημείωσε ο κ. Μπαλάφας και συμπλήρωσε: « Μπορούν να συμμετάσχουν άνθρωποι και κόμματα που σήμερα δεν είναι στη Βουλή. Δεν ζητάμε πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Όποιος θέλει έρχεται μαζί μας και συστρατεύεται στον αγώνα μας. Όταν ήμασταν η δύναμη του 4% κανείς δεν έπαιρνε σοβαρά. Τώρα η συζήτηση για έναν κυβερνητικό συνασπισμό έχει άλλη διάσταση, καθώς τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο κόμμα στη χώρα»

Όσον αφορά στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Μπαλάφας σημείωσε: «Το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν το ανακαινίσαμε εμείς. Μετά τις εκλογές η κυβέρνηση δεν έλυσε τα προβλήματα της χώρας, αλλά έκανε ανασχηματισμό και άρχισε να συζητάει για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτό το μήνυμα πήρε η κυβέρνηση»

Στο ενδεχόμενο εάν προηγηθούν οι εθνικές εκλογές των προεδρικών ο κ. Μπαλάφας σημείωσε για την στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «με κάποιες δυνάμεις με τις οποίες δεν μπορούμε να συμφωνούμε σε όλα, ενδεχομένως να υπάρξει συναίνεση.

Κεντροαριστερά χαρακτηρίζεται η Ελιά του κ. Βενιζέλου και του κ. Λοβέρδου δεν έχουμε καμία σχέση. Με άλλες δυνάμεις της ευρύτερης αριστεράς θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε. Στη θέση του Σαμαρά μετά την καταδίκη των ευρωεκλογών θα παραιτούμασταν αμέσως. Τουλάχιστον εγώ. Αφού οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος είναι «γαντζωμένοι» στην εξουσία, θα χρησιμοποιήσουμε όλους τους συνταγματικούς τρόπους για να ξεκολλήσουν. Ο πιο πρόσφορος τρόπος είναι η μη συγκέντρωση των 180 βουλευτών από την κυβέρνηση στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.