Ειδησεογραφικό site

Στους 16 η Ολλανδία μετά το 3-2 επί της Αυστραλίας

62

Οι Ολλανδοί έκαναν… ντέρμπι τον αγώνα με την Αυστραλία, βρέθηκαν σε δύσκολη θέση και τελικά χρειάστηκε να κάνουν ανατροπή για να επικρατήσουν των Socceroos με 3-2 στο «Μπέιρα Ρίο» του Πόρτο Αλέγκρε.

Η ομάδα του Έλληνα ομογενή τεχνικού Άγγελου Ποστέκογλου έφερε σε πολύ δύσκολη τους «οράνιε», που απόψε κατέγραψαν την πρώτη νίκη στην ιστορία τους εναντίον των «καγκουρό», αφού μέχρι σήμερα μετρούσαν μία ήττα και δύο ισοπαλίες!

Τη διαφορά ανάμεσα στα δύο συγκροτήματα έκαναν οι δύο σούπερ σταρ των Ολλανδών, Ρόμπεν και Φαν Πέρσι, που έφτασαν ήδη τα τρία τέρματα στη διοργάνωση,με τον πρώτο εξ αυτών να ανοίγει το σκορ στο 20΄ ύστερα από εξαιρετική κούρσα και τελείωμα με το αριστερό και τον στράικερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ισοφαρίζει σε 2-2 στο 58΄, από πάσα του Ντεπάι.

Οι Αυστραλοί είχαν ισοφαρίσει σε 1-1 με απίστευτο βολέ του Κέιχιλ, ένα λεπτό μετά το 0-1 και προηγήθηκαν με πέναλτι του Γέντινακ στο 54΄. Τελικά, το «γόρδιο δεσμό» για την ομάδα του Λουίς Φαν Γκάαλ έκοψε ο Ντεπάι, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 68΄, σε ένα πολύ πλούσιο και ανοιχτό παιχνίδι.

Η Ολλανδία έφτασε στους έξι βαθμούς στον 2ο όμιλο και είναι με το ένα πόδι στην επόμενη φάση, ενώ η αξιοπρεπέστατη Αυστραλία παρέμεινε χωρίς συγκομιδή και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση, ό,τι κι αν κάνει στον τελευταίο αγώνα της με την Ισπανία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.