Ειδησεογραφικό site

Μοσκοβισί: Απαγορεύω ακόμη και επεξεργασία σχεδίου για Grexit

139

Δεν υπάρχει κανένα Plan B, στόχος της Κομισιόν είναι η παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό France 2.

Όπως είπε, «απαγόρευσε ακόμα και την εξέταση ενός τέτοιου σχεδίου, δεν υπάρχει Plan B. Γενικά, όποτε υπάρχει Plan B, σημαίνει ότι δεν πιστεύουμε πια στο Plan A» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

«Είχαμε μια πρώτη συμφωνία με την Ελλάδα την Παρασκευή, που κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση», την οποία χαρακτήρισε φιλόδοξη αλλά ρεαλιστική.

Παράλληλα, ωστόσο, υπενθύμιζε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και να προτείνει λύσεις και μεταρρυθμίσεις που να είναι βιώσιμες.

Όσον αφορά τη Γαλλία, τόνισε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα πρέπει να μειωθεί, ενώ δεν δίστασε να κάνει λόγο ακόμα και για κυρώσεις έναντι του Παρισιού εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις.

Σημειώνεται ότι η Κομισιόν αποφασίζει σήμερα για το κατά πόσο οι κινήσεις της γαλλικής κυβέρνησης για τη συμμόρφωση των δημοσιονομικών της απέδωσαν καρπούς.

«Ελπίζω να φθάσουμε σε μια καλή συμφωνία. Μια καλή συμφωνία είναι πάντοτε καλύτερη από τις κακές κυρώσεις», δήλωσε ο πρώην υπουργός οικονομικών της Γαλλίας. «Όμως, οι κυρώσεις ίσως είναι απαραίτητες εάν δεν υπάρξει συμφωνία», προειδοποίησε.
Όπως ανέφερε, η μεταρρύθμιση για την απελευθέρωση διάφορων επαγγελμάτων είναι στη σωστή κατεύθυνση αλλά το Παρίσι πρέπει να κάνει περισσότερα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.