Ειδησεογραφικό site

Μητρόπουλος:Εξεταστική επιτροπή για το ασφαλιστικό-Βρούτσης:Τα παραμύθια έχουν τελειώσει

199

Σκληρή κόντρα ξέσπασε στην Βουλή με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό σύστημα με τον Υπ. Εργασίας να τονίζει ότι οι συνταξιούχοι δεν θα βρουν σύνταξη στον γκισέ της τράπεζας με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει λόγο για εξεταστική επιτροπή για το ασφαλιστικό.

«Τον χειρότερο εφιάλτη που θα μπορούσαν να ζήσουν οι συνταξιούχοι, να πάνε στο γκισέ της τράπεζας και να μην βρουν την σύνταξή τους, θα το έβλεπαν στην πραγματικότητα», είπε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος σε όσα έχει εξαγγείλει η αξιωματική αντιπολίτευση για το ασφαλιστικό.

Κατηγόρησε την Κουμουνδούρου ότι οι εξαγγελίες που έχει κάνει για τις συντάξεις κοστολογούνται στα 13 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Και τα παραμυθία έχουν όρια» τόνισε ο κ. Βρούτσης, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επαναφέρει τις συνδικαλιστικές συντάξεις κλείνοντας το μάτι στον κλάδο.

Επανέλαβε οτι οι συντάξεις των ελλήνων ειναι απόλυτα εγγυημένες και δεν πρόκειται να υπάρξει καμία μείωση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει εξεταστική επιτροπή για το ασφαλιστικό», τόνισε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Μητρόπουλος. «Να φέρετε πίσω τα χρήματα από το PSI (κούρεμα ομολόγων του 2012), από τις άθλιες μνημονικές πολιτικές», σημείωσε.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει φέρει σε κατάσταση κραχ το ασφαλιστικό, ζητώντας όταν θα έρθουν οι βουλευτές να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης την επόμενη εβδομάδα, να συνυπολογίσουν αν ψηφίσουν θετικά, από τα 70 δισ. που έχασε το ασφαλιστικό σύστημα, θα έχουν συναινέσει στην κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

«Την εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση δεν μπορεί να τη δώσουν εκβιαζόμενοι βουλευτές, αλλά μόνο ο λαός», κατέληξε ο κ. Μητρόπουλος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.