Ειδησεογραφικό site

Εγκρίθηκε η συμφωνία από την πλειοψηφία της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

44

Με ενδεικτική ψηφοφορία (διά ανατάσεως της χειρός) με την οποία η πλειοψηφία των βουλευτών δήλωσε ότι στηρίζει τη συμφωνία με το Eurogroup ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 22:00 η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε ξεκινήσει στις 10.45 το πρωί, με αντικείμενο τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους της Ελλάδας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ψηφοφορία διεξήχθη έπειτα από αίτημα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Νωρίτερα στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους βουλευτές του κόμματος να μάθει αν συμφωνούν ή διαφωνούν με τη συμφωνία για την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης και αν υπάρχει κάποιος που θα καταψήφιζε. «Θα ήθελα να το πει εδώ», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του Πρωθυπουργού.

Στο κλείσιμο της συνεδρίασης, ο Πρωθυπουργός επισήμανε: «Το αποτέλεσμα της συμφωνίας θα εξαρτηθεί και θα κριθεί από τον τρόπο που θα λειτουργήσουμε εμείς ως κυβέρνηση. Με γοργό βήμα προωθούμε το κυβερνητικό έργο και ασκούμε διακυβέρνηση με πυξίδα την τήρηση της λαϊκής εντολής».

Επιπλέον, σημείωσε ότι «θα περιμένουμε να δούμε και τη διαδικασία στα ξένα κοινοβούλια και μετά θα δούμε το πλαίσιο πολιτικής απόφασης τις επόμενες δύο-τρεις ημέρες».

Τα σχόλια είναι κλειστά.