Ειδησεογραφικό site

Μαραθώνια η συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου: Ψηφίζει τη συμφωνία η ΝΔ

18

Διεξοδική συζήτηση για την νέα δανειακή σύμβαση, το πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται και τη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ έγινε στη μαραθώνια συνεδρίαση του Άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ  υπό τον πρόεδρο του κόμματος κ. Βαγγέλη Μειμαράκη.

Στην συνεδρίαση ασκήθηκε έντονη κριτική στην κυβέρνηση που με δική της αποκλειστική ευθύνη και «κυριότητα» έφερε μία κακή συμφωνία. Ωστόσο η θέση του προέδρου του κόμματος είναι να ψηφιστεί η σύμβαση προκειμένου αφενός να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και αφετέρου να μην δοθεί η δυνατότητα στον κ. Αλέξη Τσίπρα να προκαλέσει εκλογές χρεώνοντας παράλληλα την ευθύνη στη ΝΔ.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Κώστα Καραγκούνη, τα συμπεράσματα μετά τη συνεδρίαση είναι τα εξης:
«Υπήρξε διεξοδική συζήτηση όπου αναλύθηκε εκτενώς η δανειακή σύμβαση, το τρίτο μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα που το συνοδεύουν. Εκφράστηκε έντονη κριτική για το βαρύτατο λογαριασμό που φέρνει η συμφωνία της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου και επισημάνθηκε ότι μια σειρά απο εγκληματικά λάθη της συγκυβέρνησης, τόσο στη διαπραγμάτευση όσο και στο περιεχόμενο του τρίτου μνημονίου, οδήγησαν σε πολύ επώδυνα μέτρα τα οποία καλείται να πληρώσει τώρα ο ελληνικός λαός. Έναν βαρύτατο λογαριασμό που είναι αποτέλεσμα των καθυστερήσεων, των παλινωδιών και της ανεπάρκειας της κυβέρνησης και βεβαίως ένας λογαριασμός που είναι αποκλειστική ιδιοκτησία του κ. Τσιπρα και του κ. Καμμένου. Το Πολιτικό Συμβούλιο ανέδειξε όλα αυτά τα επώδυνα σημεία και επισήμανε ότι η ΝΔ δεν τα υιοθετεί αλλά  αντίθετα τα κατακρίνει. Υπογράμμισε ότι η ΝΔ παραμένει απαρέγκλιτα σταθερή στην ευρωπαϊκή πορεία και προοπτική της χώρας. Τέλος το πολιτικό συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου της ΝΔ για τη στήριξη της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας».

Στη συνεδρίαση ακούστηκαν δύο ακόμη απόψεις. Η πρώτη να συνοδεύσει η ΝΔ την υπερψήφιση με πολιτικούς όρους προς τον κ. Τσίπρα, ώστε να μην βρεθεί εγκλωβισμένη στις εξελίξεις που θα υπάρξουν. Η δεύτερη εισήγηση ξεκινά από το ότι δεν έχει κανέναν λόγο η ΝΔ να ψηφίσει και να θεωρηθεί συνυπεύθυνη σε μία συμφωνία που είναι πολύ κακή για τα κοινωνικά συμφέροντα και ότι θα είναι καλύτερα να επιλέξει την αποχή.

Σε κάθε περίπτωση η τελική απόφαση θα ληφθεί αύριο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, που συνεδριάζει στις 9.00 το πρωί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.