Ειδησεογραφικό site

Μαδαγασκάρη: Ανακαλύφθηκε ο θησαυρός του πειρατή

43

Ένας εξερευνητής θαλασσών καυχιέται πως ανακάλυψε έναν πειρατικό θησαυρό του 17ου αιώνα, κοντά στις ακτές της Μαδαγασκάρης, την Πέμπτη.

Ο Μπάρι Κλίφορντ είπε πως βρήκε τη λεία του Σκωτσέζου πειρατή Γουίλιαμ Κιντ, συμπεριλαμβανομένης μιας ράβδου αργύρου, σε ένα ναυάγιο, στην ακτή της νήσου Σεντ Μαίρη, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.

Ο εξερευνητής από τη Μασαχουσέτη, παρέδωσε το θησαυρό στους αξιωματούχους της Μαδαγασκάρης, ο οποίος φυλάσόταν από στρατιώτες σε ειδική τελετή, στην οποία παρεβρέθηκε και ο πρωθυπουργός της χώρας, Χέρι Ραζαοναριμαμπιανίνα.

«Είναι μια τεράστια ανακάλυψη για την ομάδα μου, αλλά μια ακόμα μεγαλύτερη για τη Μαδαγασκάρη την παγκόσμια ιστορία» είπε ο Κλίφορντ, που διεξάγει έρευνες στο νησί, τα τελευταία 15 χρόνια.

Η λεία, πιστεύεται πως βρισκόταν στο πλοίο «Adventure Galley», το οποίο ο Κιντ αποκαλούσε «τρόμο των θαλασσών», που εγκαταλείφθηκε το 1698, αφού συσσώρευσε χρυσό, μετάξι και κοσμήματα. Το μεγαλύτερο μέρος του θησαυρού, κατά πάσα πιθανότητα, λεηλατήθηκε από τη Βρετανική Εταιρία Ανατολικών Ινδιών.

Ο Λουίλιαμ Κιντ, είναι ο πειρατής που ενέπνευσε το μεταγενέστερο μυθιστόρημα «Το νησί των Θησαυρών» και πριν γίνει ο ίδιος πειρατής, πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του, πολεμώντας εναντίον τους.

Κρεμάστηκε εν τέλει με την κατηγορία της πειρατείας και για τη δολοφονία ενός μέλους του πληρώματός του το 1701. Οι αρχές προσπάθησαν να τον κρεμάσουν τρεις φορές πριν πεθάνει και στη συνέχεια πέταξαν το πτώμα του στον Τάμεση, αφού πρώτα το βούτηξαν στην πίσσα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.