Ειδησεογραφικό site

Μίτσελ:«Ίσως η απόκρουση του Ρομπέρτο μας φέρει την πρόκριση»-Μαρινάκης: «Είμαστε περήφανοι» (Βίντεο)

61

Ικανοποιημένος από τους παίκτες του ήταν ο Μίτσελ μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού απέναντι στη Γιουβέντους. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη NOVA η ομάδα είχε σωστή αντίδραση μετά το γκολ του Πίρλο.

Στη συνέχεια, έδωσε έμφαση στο πέναλτι που απέκρουσε ο Ρομπέρτο, το οποίο ενδέχεται να δώσει την πρόκριση στους στους «ερυθρόλευκους».

Αναλυτικά

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Ήταν ένα πολύ καλό δείγμα για το τι μπορούμε να κάνουμε στην Ευρώπη και ποιος ξέρει για το αν μπορεί αυτή η απόκρουση του Ρομπέρτο μας φέρει την πρόκριση.

Δυσκολευτήκαμε στην αρχή και δεχτήκαμε το γκολ, όμως μετά την ισοφάριση είχαμε ευκαιρίες και για άλλα γκολ… είναι όμως η Γιουβέντους. Πιστεύω ότι αντιδράσαμε καλά μετά το γκολ. Παίξαμε με αντεπιθέσεις και οι παίκτες μου κάθε άλλο παρά με απογοήτευσαν».

Ενώ αργότερα στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε:

Το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό για τον Ολυμπιακό. Κατά πόσο κάνει πιο μεγάλη την πίκρα σας ο τρόπος που δεχθήκατε το δεύτερο γκολ, του Γιορέντε, με το δοκάρι και τον Ρομπέρτο; «Η ήττα όπως και να το κάνεις έχει πικρή γεύση. Έχουμε δύο και είμαστε ικανοί να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα. Το λέμε αυτό γιατί η Γιουβέντους δεν είναι οποιαδήποτε ομάδα, είναι μεγάλη ομάδα. Το λέω αυτό γιατί σε πολλά σημεία παίξαμε με εξυπνάδα, με θάρρος και αυτό είναι ένα πολύ θετικό δείγμα για την ομάδα μας».

Ο κόσμος δείχνει ικανοποιημένος από την εμφάνισή σας. Το φώναξαν και οι 2.300 που ήταν εδώ, αλλά και αυτή η αίσθηση υπάρχει στην Αθήνα. Εσείς τι έχετε να πείτε; «Είπα πως είμαι πολύ ικανοποιημένος από τους παίκτες μου και το παιχνίδι που κάναμε. Ο Ολυμπιακός μπορεί στην Ευρώπη να είναι μια μέτρια ομάδα, αλλά λίγο έλειψε να κάνουμε την έκπληξη. Βρεθήκαμε κοντά στο να πάρουμε το αποτέλεσμα Ο κόσμος της Γιουβέντους δεν ήταν ήσυχος μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα. Αυτό λέει πολλά…»

Ο Ολυμπιακός έχασε στο Μάλμε και στο Τορίνο. Μήπως θέλει η σκηνοθεσία να κάνετε αυτή τη μεγάλη νίκη στη Μαδρίτη, στην πόλη σας; «Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να παίζουμε όπως το κάναμε σήμερα, σε οποιοδήποτε μέρος. Αυτό θα μας φέρει πιο κοντά, σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Ξέρουμε πως το να κάνουμε να κάνουμε μια μεγάλη έκπληξη μέσα στο Καλντερόν, είναι δύσκολο όπως εδώ. Και σήμερα στο 60ο λεπτό φαινόταν το αντίθετο…»

Το γεγονός ότι πολλοί Ιταλοί δημοσιογράφοι αλλά και άσοι του παρελθόντος, αναφέρονται με τα καλύτερα λόγια για τον Ολυμπιακό, αλλά και το ότι η Γιουβέντους ήταν και τυχερή, σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα. «Θα με κάνετε να αισθανθώ άσχημα. Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Βάλαμε δύο πολύ ωραία γκολ. Υπήρχαν δύο καταπληκτικές ομάδες, ένας πολύ καλός διαιτητής, τι άλλο μπορείς να ζητήσεις;»

Θα μας πείτε γιατί δεν έπαιξε ο Κασάμι και αν αισθανθήκατε ότι είχατε διαφορετικό στυλ από το πρώτο ματς… «Βλέποντας ότι κάποιοι από τους παίκτες μας είχαν πρόβλημα κούρασης, έπρεπε να αλλάξουμε όχι μόνο παίκτες, αλλά και το στυλ του παιχνιδιού μας. Στην αρχή φαινόταν ότι ήταν πρόβλημα γιατί δεν μπορούσαμε να βγούμε στις αντεπιθέσεις. Μετά, όμως, προσαρμοστήκαμε και δημιουργήσαμε προβλήματα στην Γιουβέντους. Σίγουρα κάτι θα ξέρω για να μην έπαιξε από την αρχή ο Κασάμι και να έπαιξε κάποιος άλλος. Σίγουρα και ο ίδιος ο παίκτης το ξέρει. Δεν είμαστε μία ομάδα που βασιζόμαστε σε συγκεκριμένους παίκτες. Παίζουμε ως σύνολο. Κάποια φορά βασιζόμαστε σε έναν και κάποια, σε άλλον. Πάντα πρέπει να παίζουμε ως ομάδα. Δεν παίζουν πάντα οι μεγάλες προσωπικότητες. Εδώ δεν είναι σίγουρος κανένας, ούτε καν ο προπονητής».

Το πέναλτι που έπιασε ο Ρομπέρτο, πόσο καθοριστικό μπορείτε να το κρίνετε για τη συνέχεια; «Μπορεί να είναι και καθοριστικό. Σίγουρα μπορεί. Ο Ρομπέρτο έδειξε για μία ακόμη φορά τι κλάσης τερματοφύλακας είναι».

«Είμαστε όλοι υπερήφανοι» είπε ο Μαρινάκης

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, δήλωσε υπερήφανος με την εμφάνιση του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά

«Είμαστε όλοι υπερήφανοι. Ο Ολυμπιακός ομορφαίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Εμείς συνεχίζουμε να ανεβαίνουμε επίπεδο και ονειρευόμαστε. Δεν καταπιανόμαστε με μικρότητες και δουλεύουμε. Είναι κάτι που πρέπει να το καταλάβουν και στην Ελλάδα και να πράττουν αντίστοιχα».

»Βλέπετε σήμερα πως χάσαμε. Δυστυχώς μας ισοφάρισαν και μετά χάσαμε το παιχνίδι. Είδατε όμως πως παίξαμε στα τελευταία 20 λεπτά του αγώνα, τις ευκαιρίες που χάσαμε και το πάθος που είχαν οι παίκτες».

»Είχαμε εποικοδομητικές συζητήσεις. Στη Γιουβέντους ηγείται ο Ανιέλι ένας άνθρωπος νέος, με νέες ιδέες και ο οποίος ασχολείται πολλές ώρες με την ομάδα. Το να ανταλλάσσεις απόψεις μες έναν τέτοιο άνθρωπο μόνο καλό κάνει», σχολίασε και κατέληξε…

»Αισιοδοξούμε για τη συνέχεια. Ο Ολυμπιακός μπορεί να φέρει αποτελέσματα αγωνιζόμενος με το ίδιο πάθος και δύναμη. Ο Ολυμπιακός προχωράει».

Ντέλβιν Εντινγκά: «Σίγουρα πρέπει να κρατήσουμε το θετικό, ότι πετύχαμε δύο γκολ εκτός έδρας. Δεν μου άρεσε βέβαια η αντίδραση που δείξαμε όταν προηγηθήκαμε αλλά βρεθήκαμε γρήγορα πίσω στο σκορ. Όμως πρέπει να κοιτάξουμε με αισιοδοξία τα επόμενα ματς. Πρέπει να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος την μάχη».

Αλβάρο Μποτία: «Την στιγμή που σκόραρα και ισοφαρίσαμε το γκολ μου ήταν σημαντικό. Όμως μετά χάσαμε το παιχνίδι. Κοιτάμε τώρα την διαφορά των τερμάτων. Μας βοήθησε και ο Ρομπέρτο με το πέναλτι που έπιασε, όμως βλέπουμε την συνέχεια. Ήταν ένας αγώνας με μεγάλη ένταση. Είχαμε πίεση από την αρχή. Μας έβαλαν το γκολ. Μετά όταν ισοφαρίσαμε αποκτήσαμε παραπάνω ηρεμία. Στο Β’ μέρος τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Η Γιουβέντους πίεσε ακόμα πιο πολύ καθώς ήθελε τη νίκη και ενώ έπαιξε ρόλο ότι δεχθήκαμε 2 γκολ σε 2 λεπτά. Μετά ήταν δύσκολο για εμάς. Προσωπικά είμαι αισιόδοξος για την συνέχεια. Σε κάθε αγώνα αισιοδοξώ. Στο επόμενο ματς θέλουμε τη νίκη για να περάσουμε. Για τον κόσμο μας από την προθέρμανση φάνηκε το πόσο μας στήριζε και πάλι. Είναι πολύ σημαντικό το να έχουμε την στήριξή του εντός και εκτός έδρας».

Ιμπραϊμ Αφελάι: «Πρώτα απ’ όλα είμαστε πολύ απογοητευμένοι με το σκορ. Κάναμε πολύ καλή εμφάνιση. Δεν αξίζαμε να χάσουμε. Δεν το αξίζαμε… Παίξαμε ξανά πολύ καλά. Ως ομάδα και ο ένας για τον άλλον. Παλέψαμε μέχρι το τέλος. Ήταν μία πολύ καλή ομάδική εικόνα. Για την Ατλέτικο σκέφτομαι και νομίζω πως θα είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Έχουμε ίδιους βαθμούς με την Γιουβέντους και ενώ η Ατλέτικο είναι πρώτη στον όμιλο. Να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα για να αποκτήσουμε τους πόντους που θέλουμε για να συνεχίσουμε. Για τον κόσμο μας το έχω πει πολλές φορές. Είναι απίστευτος ο κόσμος του Ολυμπιακού. Μας στηρίζει και όταν κερδίζουμε αλλά και στις δύσκολες στιγμές, όταν χάνουμε. Έχω πολύ μεγάλο σεβασμό γι’ αυτούς. Θέλουμε να συνεχίσουν να μας στηρίζουν με την ίδια θέρμη και ένταση».



«Έσπασαν καρδιές» στο Τορίνο: Γιουβέντους-Ολυμπιακός 3-2

Ο Ολυμπιακός πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις, προηγήθηκε με 2-1, αλλά τελικά ηττήθηκε με 3-2 από τη Γιουβέντους στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η νίκη της Ατλέτικο Μαδρίτης στη Σουηδία επί της Μάλμε με 2-0, διατηρεί σε τροχιά πρόκρισης τον Ολυμπιακό, παρά την ήττα του στο Τορίνο. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν μεν και ισοβαθμούν στους 6 βαθμούς με τη «μεγάλη κυρία», αλλά έχουν δύο αγωνιστικές ακόμη και όλα είναι ανοιχτά. Την επόμενη (5η) θα παίξουν στη Μαδρίτη, ενώ την τελευταία θα υποδεχτούν τη Μάλμε στο Καραϊσκάκη.

Η απόκρουση του πέναλτι στις καθυστερήσεις από το Ρομπέρτο (εκτέλεσε ο Βιντάλ) μπορεί να αποβεί καθοριστική στη μάχη της πρόκρισης, καθώς σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη Γιουβέντους η ομάδα που θα προκριθεί θα είναι ο Ολυμπιακός.

Την καθολική υπεροχή στα πρώτα 45 λεπτά είχε η Γιουβέντους, ωστόσο, ο Ολυμπιακός ήταν άριστα στημένος στον αγωνιστικό χώρο και με τους παίκτες του να πιέζουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου κατάφερε να κρατήσει μακριά από την περιοχή του τους «μπιανκονέρι»,

Με 11 παίκτες κάτω από τη μεσαία γραμμή, αλλά με άριστη τακτική στο παιχνίδι του ο Ολυμπιακός πιέστηκε πάρα πολύ από το ξεκίνημα του αγώνα, αλλά η «μεγάλη κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου δεν έχασε τη μεγάλη ευκαιρία. Οι παίκτες του Αλέγκρι έφταναν έστω και δύσκολα έξω από την περιοχή του Ρομπέρτο, ωστόσο, υστερούσαν στην τελική προσπάθεια.

Το ματς κυλούσε «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα των Πειραιωτών μέχρι το 21ο λεπτό. Τότε η «Γιούβε» κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή στην ατομική προσπάθεια του Πογκμπά και ο Πίρλο «σφράγισε» την 100ή του συμμετοχή στο Champions League με ένα υπέροχο γκολ με απευθείας εκτέλεση (1-0).

Οι πανηγυρισμοί των πρωταθλητών Ιταλίας δεν κράτησαν ούτε τρία λεπτά. Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν άμεση και σε ένα δίλεπτο πίεσης οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν με την καρφωτή κεφαλιά του Μποτία μετά το κόρνερ του Τσόρι Ντομίνγκες στο 24΄. Μετά το γκολ ο ρυθμός των γηπεδούχων έπεσε, παρ’ όλα αυτ’ά έχασαν δύο τεράστιες ευκαιρίες για να προηγηθούν με τους Μοράτα και Πογκμπά κι έτσι το πρώτο μέρος τελείωσε ισόπαλο 1-1.

Η εικόνα του αγώνα δεν ήταν διαφορετική στην επανάληψη. Η Γιουβέντους μπήκε πολύ δυνατά, πίεσε, έφτασε κοντά στο γκολ με τον Τέβες και τον Βιντάλ, αλλά ο Ολυμπιακός στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ του Μπουφόν «πάγωσε» για δεύτερη φορά το «Γιουβέντους Αρένα». Στο 61΄ ο Εντινγκά με κεφαλιά, μετά το γύρισμα του Μανιάτη έβαλε μπροστά τους Πειραιώτες (1-2) και το ματς πήρε…φωτιά.

Η είσοδος του Γιορέντε στο ματς έκανε ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του Τορίνου, που τα έπαιξε όλα για όλα και στάθηκε αρκετά τυχερή. Πρώτα στο 65΄, όταν ο Γιορέντε με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι και στην επαναφορά της η μπάλα βρήκε στο πόδι του Ρομπέρτο και με το αυτογκόλ έγινε το 2-2.

Ένα λεπτό μετά, ο Πογκμπά κέρδισε την κόντρα και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή ανέτρεψε πλήρως το σκηνικό και έβαλε ξανά μπροστά τη «Γιούβε». Το ματς «άνοιξε» στη συνέχεια, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί για την ισοφάριση, χωρίς, όμως, να κάνει τη μεγάλη φάση. Η Γιουβέντους έχασε πολλές ευκαιρίες με αποκορύφωμα την απώλεια του πέναλτι στις καθυστερήσεις με το Ρομπέρτο να αποκρούει και να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι.

Τα σχόλια είναι κλειστά.