Ειδησεογραφικό site

Μίνι ανασχηματισμός στην κυβέρνηση, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή

51

Ανασχηματισμός αναμένεται αμέσως μετά την ψήφο εμπιστοσύνης. Πρόκειται για ένα σενάριο που «σέρνεται» από το καλοκαίρι, αλλά μετά την απόφαση του Πρωθυπουργού για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, για πολλούς θεωρείται πλέον βέβαιο.
Ο Αντώνης Σαμαράς δεν δείχνει ικανοποιημένος από την απόδοση ορισμένων υπουργών και ήδη δέχεται εισηγήσεις για αλλαγές περιορισμένου εύρους στο κυβερνητικό σχήμα. Και η ανάγκη αντικατάσταση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, θα διευκολύνει τον Πρωθυπουργό για έναν –έστω και μικρού εύρους- ανασχηματισμό.
Επίσης, προχθές στην ομιλία του για τα 40χρονα της ΝΔ, δεν δίστασε να αναφερθεί σε αυτά τα φαινόμενα λέγοντας ότι ο κόσμος είναι αυστηρός με όσους «βουλευτές και υπουργούς ακόμα, καμιά φορά αντί να στηρίζουν την εθνική προσπάθεια, παίζουν και προσωπικά παιγνίδια. Αντί να βοηθούν ώστε να διορθωθούν τα όποια λάθη, καμιά φορά σπεύδουν να διαφημίζουν την προσωπική τους διαφωνία» και προσθέτοντας ότι «η κοινοβουλευτική μας ομάδα στήριξε με απίστευτη γενναιότητα δύσκολες αποφάσεις. Και τους συγχαίρω μέσα από την καρδιά μου. Κι είναι κρίμα να υπάρχουν έστω και ελάχιστες εξαιρέσεις. Ο κόσμος το βλέπει αυτό, τις εξαιρέσεις αυτές. Και δεν του αρέσει…»
Κατ’ αρχάς, ακούγεται ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση ο Αργύρης Ντινόπουλος και πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα «μετακομίσει» στο Οικονομικών. Και ο κ. Χαρδούβελης, άγνωστο τι θα απογίνει…
Επίσης στην κυβέρνηση, λέγεται ότι επιστρέφει ο Κωστής Χατζιδάκις, ο οποίος θα αναλάβει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Σχετικά με το υπουργείο Άμυνας που «ορφανεύει» λόγω «αναχώρησης» Αβραμόπουλου στις Βρυξέλλες, υπάρχουν τρεις «μνηστήρες» οι οποίοι είχαν παρευρεθεί προσφάτως στην στρατιωτική άσκηση «Παρμενίων» που έγινε στον Έβρο. :Δηλαδή, ο Κώστας Μαρκόπουλος, ο Γιάννης Μιχελάκης και ο επικρατέστερος Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.