Ειδησεογραφικό site

Μέρκελ και Τσίπρας ξεκαρδίστηκαν στα γέλια – Ανάρπαστο το περιστατικό στο Twitter

51

Ήταν τα φωτογραφικά ενσταντανέ που προκάλεσαν τις περισσότερες συζητήσεις από τα χιλιάδες «κλικ» των φωτογράφων που κάλυψαν την σύνοδο για το προσφυγικό στη Μάλτα το περασμένο διήμερο. Ο Αλέξης Τσίπρας και η Άνγκελα Μέρκελ, δύο -υποτίθεται- ορκισμένοι εχθροί και «αντίπαλοι» στις πολιτικές τους πορείες και στο όραμά τους για την Ευρώπη, όχι μόνο συζητούν φιλικά, αλλά σκάνε και στα γέλια!

Είναι γνωστό από καιρό και έχει πλέον εμπεδωθεί από όλους πως τα «go back madam Merkel» του Αλέξη Τσίπρα έχουν προ πολλού ξεπεραστεί και πως πλέον οι δύο ηγέτες συνομιλούν άνετα ανά πάσα ώρα και στιγμή. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που τους βλέπουμε σε ανάλογο στιγμιότυπο, καθώς παρόμοια στάση είχαν και παρουσία του Ματέο Ρέντσι, του ιταλού πρωθυπουργού σε μια άλλη «κρίσιμη σύνοδο», προτού μάλιστα υπάρξει η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και εταίρων, όταν οι σχέσεις ήταν πολύ πιο τεταμένες.

Τελικά όμως, τι ήταν αυτό που έκανε τη Γερμανίδα Καγκελάριο να ξεκαρδιστεί στα γέλια με τον Έλληνα ομόλογό της; Παρά τις εκατοντάδες προσπάθειες των χρηστών του Twitter να μαντέψουν τι μπορεί να συνέβη μεταξύ τους, το θέμα ήταν πολύ πιο… απλό: Το ποδόσφαιρο! Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του Σκάι, η Μέρκελ φαίνεται πως είπε με περιπαικτική διάθεση στον Αλέξη Τσίπρα να… προσέξει τώρα που θα πάει στην Τουρκία να δει το φιλικό της Εθνικής γιατί αν χάσει, η Ελλάδα θα έχει πρόβλημα. Στο ίδιο πνεύμα όμως ήταν και η απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, που ούτε λίγο ούτε πολύ αποποιήθηκε την «ευθύνη», λέγοντας: «Δεν θα έχει πρόβλημα η Ελλάδα, θα έχει η Γερμανία. Έχουμε Γερμανό προπονητή»!

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.