Ειδησεογραφικό site

Μέρη απαγορευτικά για γυναίκες μόνες…

39

Κάποιοι εξωτικοί προορισμοί, όσο δημοφιλείς κι αν είναι, αποτελούν απαγορευτικά μέρη για γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες τους. Ιδού, ποιοες είναι οι πιο επικίνδυνες πόλεις του κόσμου για τις γυναίκες!

1. Ινδία

Οι βιασμοί γυναικών από συμμορίες είναι συχνό φαινόμενο στην Ινδία, ενώ και τα εγκλήματα κάθε μορφής, με θύματα τις γυναίκες, έχουν αυξηθεί κατά 7% από το 2010.

2. Βραζιλία

Εκτός από τις ληστείες των τουριστών, άλλον ένα μείζον πρόβλημα που παρατηρείται αλλά δεν αντιμετωπίζεται επιτυχώς στη Βραζιλία είναι η βιασμοί γυναικών, καθώς η αστυνόμευση είναι ανεπαρκής.

3. Τουρκία

Επειδή η βία κατά των γυναικών θεωρείται ακόμα θέμα ταμπού σε όλη τη χώρα, πολλές γυναίκες, κυρίως στην Κωνσταντινούπολη, διοργανώνουν πορείες διαμαρτυρίας για την πάταξη αυτού του φαινομένου και τη ΛΗΨΗ  μέτρων από την πλευρά της πολιτείας.

4.Ταιλάνδη

Οι πάμπολλες περιπτώσεις γυναικών που βιάστηκαν χωρίς ποτέ να υπάρχουν μάρτυρες υπεράσπισής τους και χωρίς ποτέ οι εγκληματίες να δικάζονται και να καταδικάζονται, εξηγούν την ύπαρξη της χώρας σε αυτή τη λίστα.

5. Αίγυπτος

Όσο δημοφιλείς κι αν είναι οι αιγυπτιακές πόλεις Sharm el-Sheikh και Hurghada, μετά την επανάσταση του 2011 η αστυνόμευση στους δρόμους χαλάρωσε με αποτέλεσμα της αύξηση της εγκληματικότητας κατά των γυναικών.

6. Κολομβία

Παρά την πρόοδο που έχει γίνει σε ζητήματα ασφάλειας, συγκριτικά με δέκα χρόνια πριν, η βία που υφίστανται οι γυναίκες κυρίως των φτωχών πόλεων παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

7. Νότια Αφρική

Περισσότερες από 66.000 σεξουαλικές επιθέσεις καταγράφτηκαν το 2012-2013, που μεταφράζεται σε 127 επιθέσεις ανά 100.000 κατοίκους.

8. Μαρόκο

Οι γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες πρέπει να προσέχουν και να ντύνονται αυστηρά όπως οι μουσουλμάνες.

9. Μεξικό

Παρόλο που πολλοί Αμερικάνοι και Αμερικάνες ταξιδεύουν με ασφάλεια κάθε χρόνο, στις περιοχές Cancun, Playa del Carmen, Cozumel, Los Cabos και Puerto Vallarta, τα εγκλήματα φύλου αφθονούν.

10. Κένυα

Σύμφωνα με την έκθεση του Ο.Η.Ε, το 32% των γυναικών κάθε οικονομικής και μορφωτικής στάθμης, σε αγροτικές ή αστικές περιοχές, έχουν δεχθεί βία πριν ενηλικιωθούν.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.