Ειδησεογραφικό site

Λυκούδης: «Η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ πρέπει να κάνει και αυτοκριτική»

79

«Το Σεπτέμβριο στο Συνέδριο θα λυθεί το θέμα του προέδρου του κόμματος», δήλωσε ο Σπύρος Λυκούδη και χαρακτήρισε λάθος τακτική τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στο κόμμα του.

Πρόσθεσε, επισης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή, ότι τον ανησυχεί ο τρόπος με τον οποίο η ηγεσία διαχειρίστηκε την ήττα των ευρωεκλογών. «Ήταν διαχείριση επιφάνειας», είπε χαρακτηριστικά .

«Το αποτέλεσμα της συνεδρίασης ήταν “όσα λέγαμε ήταν καλά, ο λαός δεν τα κατάλαβε”», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην αποχώρηση του Βασίλη Οικονόμου αλλά και τα σενάρια για απομακρύνσεις άλλων στελεχών, ο κ. Λυκούδης δήλωσε: «Δε μ’ αρέσει να κρίνω τι θα κάνει ο κάθε ένας. Θα προτιμούσα η ΔΗΜΑΡ να ενισχύεται παρά να υφίσταται απώλειες», ανεφερε.

Πάντως, ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. που μιλά για μία διευρυμένη Κεντροαριστερά με πρωταγωνιστικό ρόλο, θεωρεί επιτυχία το άνοιγμα του κόμματός του στις συζητήσεις με άλλους χώρους. «Η διαδικασία ομιλίας είναι μεγάλη πρόοδος. Η ηγεσία πρέπει να κάνει όμως και αυτοκριτική γι’ αυτή την στροφή», υποστήριξε ο κ. Λυκούδης, συμπληρώνοντας: «Η Ελλάδα χρειάζεται ανασυγκροτημένη τη δημοκρατική παράταξη. Αν πάει ένα μικρό κομμάτι και κολλήσει πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δεν οδηγεί πουθενά».

Τα σχόλια είναι κλειστά.