Ειδησεογραφικό site

Λοβέρδος στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1: Με όρους η συμμετοχή στην κυβέρνηση

36

«Αν δεν βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο για την προεδρία της Δημοκρατίας στο επόμενο επτάμηνο θα έχουμε εκλογές», δήλωσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, Ανδρέας Λοβέρδος στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο, σημειώνοντας πως «η κεντροαριστερά χρειάζεται επανένωση κι αν συμπλεύσει η ΔΗΜΑΡ και οι άλλες δυνάμεις θα ξεπεράσουμε το 15%».

Για τα σενάρια του ανασχηματισμού και τις αντιδράσεις που υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις φήμες που θέλουν τον Ανδρέα Λοβέρδο στην νέα κυβέρνηση ο πρώην υπουργός τόνισε:

«Δεν θέλω να σχολιάσω τις αντιδράσεις. Δεν έχω καμία επαφή με τον πρωθυπουργό και καμία συζήτηση δεν έχει γίνει προς αυτό το θέμα. Θέλω μόνο να τονίσω ότι η προγραμματική συμφωνία πρέπει να αναθεωρηθεί. Το κείμενο που έχει συνταχθεί ήταν πρόχειρο. Θέλω να θυμίσω επίσης ότι είχα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης. Επιμένω στην αλλαγή των δημοσιονομικών και της οικονομικής πολιτικής. Αν δεν δω να συμβαίνει αυτή η αλλαγή δεν μπορώ να σχολιάσω για το εάν είμαι διαθέσιμος να συμμετάσχω στην κυβέρνηση. Προτεραιότητα είναι η επανασύνδεση με την κοινωνία».

Για την επανένωση της κεντροαριστεράς ο κ. Λοβέρδος σημείωσε: «Είμαι συνεχώς από το 2012 σε επαφή με στελέχη και ανθρώπους στην κεντροαριστερά για την επανασύνδεσή της. Στο επόμενο συνέδριο της κεντροαριστεράς θα ξεδιαλύνουν όλα. Μεγάλος παράγοντας θα είναι και η στάση της ΔΗΜΑΡ».

Τέλος ,σχετικά με το μέλλον της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα ο πρώην υπουργός τόνισε: «Στην κεντροαριστερά η Ελιά έχει πρωτεύοντα ρόλο. Η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα, είναι πια η Ελιά. Δεν θα καταργηθεί ούτε θα διαλυθεί το κόμμα μου. Τις επόμενες ημέρες θα συναντηθούμε με τον Βενιζέλο και θα συζητήσουμε τις λεπτομέρειες για τη νέα προγραμματική συμφωνία».

Τα σχόλια είναι κλειστά.