Ειδησεογραφικό site

Λοβέρδος: Έχω καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, δεν μπορώ να κληθώ να τον εφαρμόσω

55


«Έχω καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και δεν μπορώ να κληθώ να τον εφαρμόσω» δήλωσε στο ΒΗΜΑ 99,5 ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, συμπληρώνοντας ότι δεν μπορεί να γίνει παροχική πολιτική.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Εχω καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και δεν μπορώ να κληθώ να τον εφαρμόσω.

» Άρα οι διαβεβαιώσεις που έλαβα ότι η σελίδα θα γυρίσει, όχι μέσα από την παροχή χρημάτων, δεν έχουμε λεφτά για να κάνουμε αυξήσεις στους μισθούς στο δημόσιο τομέα, δεν υπάρχουν αυτά.

» Παροχική πολιτική δεν μπορεί να γίνει. Οι καθηγητές και οι δάσκαλοι που είναι το άλλο μεγάλο θέμα, θα πρέπει να τρέξουμε πάρα πολύ για να τα καταφέρουμε.»

Για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εξήγησε: «Αποφασίσαμε να κρατήσουμε την έναρξη της σχολικής χρονιάς στα περσινά. Δεν ξέρω ποια ακριβώς μέρα είναι η Δευτέρα.

» Όταν παρέλαβα την περασμένη Τρίτη, το πρώτο θέμα που μου είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος μετά τη διαθεσιμότητα, είναι ότι θα αντιμετωπίσουμε, η νέα πολιτική ηγεσία, το πρόβλημα της καθυστέρησης ένα μήνα και πλέον της διενέργειας των μεταθέσεων, άρα πάει όλη η διαδικασία πίσω.

Όταν καταφέρουμε να την τελειώσουμε και φτάσουμε στις αναπληρώσεις των κενών θα αντιμετωπίσουμε υπερβολικά μεγαλύτερο αριθμό φέτος συνταξιοδοτήσεων, επαληθεύονται και τα δύο.»

Τα σχόλια είναι κλειστά.