Ειδησεογραφικό site

Λεπέν: Προσοχή κυρία Μέρκελ-Έρχεται έκρηξη στην ΕΕ αν συνεχιστεί η πολιτική λιτότητας

44

Αυστηρή προειδοποίηση προς τη Γερμανίδα καγκελάριο απηύθυνε η νικήτρια των ευρωεκλογών στη Γαλλία, Μαρίν Λεπέν.

«Προσοχή, κυρία Μέρκελ», είπε σε συνέντευξή της στο γερμανικό περιοδικό Spiegel η επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου προειδοποιώντας την ότι, αν συνεχίσει την ίδια πολιτική λιτότητας, θα προκαλέσει «έκρηξη της ΕΕ».

Η πολιτική της καγκελαρίου «είναι θετική για τη Γερμανία, αλλά δυστυχώς επιβλαβής για όλες τις άλλες χώρες», υποστήριξε η Λεπέν προειδοποιώντας την ότι «αν δεν δει τα βάσανα των λαών της Ευρώπης, η Γερμανία θα γίνει μισητή».

Η ακροδεξιά ηγέτης τόνισε ότι μπορεί «η Γερμανία να έχει γίνει η οικονομική καρδιά της ΕΕ, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνά ότι η Γαλλία είναι η πολιτική καρδιά της».

Πάντως δεν κατηγόρησε την ίδια τη Μέρκελ, η οποία προτάσσει το συμφέρον της χώρας της, αλλά απηύθυνε «τις κατηγορίες εναντίον των δικών μας ηγετών, οι οποίοι δεν εκπροσωπούν τα συμφέροντά μας.

Ενα ισχυρό ευρώ καταστρέφει τη χώρα μας». Επίσης χαρακτήρισε την ΕΕ «αντιδημοκρατικό τέρας» και δήλωσε αισιόδοξη ότι θα καταφέρει να σχηματίσει κοινοβουλευτική ομάδα με άλλους ευρωσκεπτικιστές εντός της ΕΕ, κάτι φαντάζει δύσκολο.

Δήλωσε τη συμπάθειά της και για τον Βλαντιμίρ Πούτιν εν μέσω της ουκρανικής κρίσης. «Ο Ρώσος πρόεδρος σκέφτεται προπάντων το συμφέρον της Ρωσίας. Υπ’ αυτή την έννοια, τρέφω για τον κ. Πούτιν τον ίδιο σεβασμό όπως για την κ. Μέρκελ», δήλωσε η Λεπέν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.