Ειδησεογραφικό site

Κωνσταντοπούλου: Κάποιοι ενοχλούνται την Επιτροπή Αλήθειας και θέλουν να τη θάψουν

37

Τα γεγονότα που οδήγησαν στην υπογραφή του τρίτου ελληνικού μνημονίου παρουσίασε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου σε διεθνές συνέδριο για το Χρέος («Debt Common Project for Europe») που πραγματοποιήθηκε στην Βαρκελώνη.

Η τέως Πρόεδρος της Βουλής, ως μια εκ των κεντρικών ομιλητών του συνεδρίου, μίλησε και για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα αλλά και για το έργο της επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

Μάλιστα, δεν έχασε την ευκαιρία να «καρφώσει» τον νυν πρόεδρο του κοινοβουλίου Νίκου Βούτση υποστηρίζοντας ότι  «κάποιοι ενοχλούνται από τα Πορίσματα της Επιτροπής και θέλουν να τη θάψουν». Όπως τόνισε, «ξεχνούν ότι η Επιτροπή είναι σπόρος που έχει ήδη μπολιάσει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες και φυτρώνει σε όλη την Ευρώπη».

Στο περιθώριο του Συνεδρίου, η κυρία Κωνσταντοπούλου πραγματοποίησε σειρά από επαφές.

Στιγμιότυπο από το συνέδριο 

Συγκεκριμένα, συνάντησε τα μέλη της Επιτροπής Αλήθειας, Σέρτζι Κουτίγιας και Ερίκ Τουσσέν, πρωτοποριακές κινήσεις πολιτών κατά των εξώσεων, της ιδιωτικοποίησης της Ενέργειας και υπέρ της προστασίας εργαζομένων σε διάφορες επιχειρήσεις. Συνάντησε, επίσης, τον Ισπανό Ευρωβουλευτή των Podemos, Miguel Urban Crespo, ο οποίος στηρίζει σταθερά το έργο της Επιτροπής Αλήθειας αλλά και συμμετέχει στην πρωτοβουλία «Για ένα Σχέδιο Β´ στην Ευρώπη», που ξεκίνησε με την κοινή διακήρυξη των Ζαν Λυκ Μελανσόν, Όσκαρ Λαφοντέν, Στέφανο Φασίνα, Γιάνη Βαρουφάκη και Ζωής Κωνσταντοπούλου τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η κυρία Κωνσταντοπούλου συναντήθηκε, ακόμη, με εκπροσώπους των στηριζόμενων από τους Podemos και την Ενωμένη Αριστερά Δημοτικών Αρχών της Βαρκελώνης και της Μαδρίτης, η οποία διεξάγει λογιστικό έλεγχο του χρέους της.

Τα σχόλια είναι κλειστά.