Ειδησεογραφικό site

Κυβερνητικό θρίλερ με την καταβολή των συντάξεων τον Μάρτιο – Δύσκολα λέει ο ένας, κανονικά λέει ο άλλος

38

Με το καλημέρα, πριν καν πάει στο γραφείο του για πρώτη φορά ο νέος γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Ρωμανιάς που αποτελεί πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων προκάλεσε τον πρώτο κυβερνητικό πανικό, με τις απόψεις του για τις συντάξεις.

Ο κ. Ρωμανιάς μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega μιλώντας για την καταβολή των συντάξεων, είπε μεταξύ άλλων: «Τον Γενάρη και τον Φλεβάρη θεωρώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για τις συντάξεις. Από τον Μάρτιο θα είναι σφιχτά για τις συντάξεις. Δεν έχω μιλήσει βεβαίως με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, θα το κάνω φεύγοντας από εδώ. Θα βρούμε όμως λύση, θα το ρυθμίσουμε. Έχω καταγράψει 24 νέες πηγές χρηματοδότησης, πέραν της κρατικής.»

Η τοποθέτηση αυτή του κ. Ρωμανιά προκάλεσε πανικό αλλά και την άμεση παρέμβαση του προϊσταμένου του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης στο υπουργείο Υγείας, Δημήτρη Στρατούλη ο οποίος εγγυήθηκε κανονικά την καταβολή των συντάξεων έως και το τελευταίο ευρώ, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στρατούλης: Να μην υπάρχει καμία ανησυχία

Οπως είναι φυσικό οι δηλώσεις του κ. Ρωμανιά προκάλεσαν έντονη ανησυχία. Εντούτοις, λίγη ώρα έπειτα από τις πρώτες δηλώσεις του γενικού γραμματέα στο Mega, ο αρμόδιος υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στο ίδιο κανάλι, είπε χαρακτηριστικά: «Καμία ανησυχία να μην υπάρχει».

«Η νέα κυβέρνηση και το υπουργείο έχουν διασφαλίσει το κάθε ευρώ για κάθε σύνταξη για όλους τους μήνες, για όλα τα χρόνια. Οι συντάξεις είναι εγγυημένες», πρόσθεσε.

«Θα τα λύνουμε τα όποια προβλήματα. Θα ανακοινώσουμε τις επόμενες μέρες τι θα κάνουμε. Ηρθαμε να διασφαλίσουμε τις συντάξεις και να τις στηρίξουμε», τόνισε ακόμη ο κ. Στρατούλης, υπογραμμίζοντας πως στον ΣΥΡΙΖΑ οι συντάξεις είναι «ιερή αγελάδα» και «όχι όπως τις λεηλάτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

«Βασικές δεσμεύσεις μας είναι η αύξηση του μισθού και η 13η σύνταξη, να ανακουφιστούν οι συνταξιούχοι», επανέλαβε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.