Ειδησεογραφικό site

Κουρουμπλής: Δεν θα υποκύψουμε σε κάποιους που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα Βουλγαρία

45

Δεν θα υποκύψουμε σε κάποιους που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα Βουλγαρία, δήλωσε κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στην παρουσίαση του βιβλίου του Μαριου Σαλμα “Θέμα ιδεολογίας ή όχι μόνο” ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής και συμπατριώτης του συγγραφέα.

Αναρωτήθηκε κατά την έναρξη της ομιλίας του πώς ένας «συριζαίος» θα προλογίσει ένα βιβλίο που έχει φιλελεύθερες πολιτικές, για να απαντήσει: «Θα σας πω όμως ότι στο πρώτο μέρος συμφωνώ γιατί αναφέρει ουσιαστικά ότι η παγκοσμιοποίηση δεν λύνει το πρόβλημα των ανισοτήτων. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι μάλλον ότι διευρύνθηκαν  οι αποκλίσεις».

Τοποθετήθηκε μάλιστα και για το θέμα των διαπραγματεύσεων λέγοντας πως δεν θα υποκύψουμε σε κάποιους που θέλουν να φέρουν την Ελλάδα σε επίπεδο Βουλγαρίας και έστειλε το μήνυμα είτε θα σωθούμε όλοι μαζί ή θα πεθάνουμε όλοι μαζί. Υπογράμμισε δε ότι η Ελλάδα δεν είναι τυχαία περιοχή, είναι μια περιοχή με σημαντική γεωστρατηγική σημασία. «Η Ελλαδα έχει διαπραγματευτική ικανότητα και θα την εκμεταλλευτούμε αυτήν την δυνατότητα», δήλωσε και πρόσθεσε ότι  «βιάστηκε ο κύριος Σαλμάς να βγάλει συμπεράσματα για την αριστερή διακυβέρνηση» και είπε «αφήστε μας να κυβερνήσουμε λίγο και μετά μας λέτε».

Τόνισε, επίσης, ότι «πήγα στο υπουργείο Υγείας συνειδητά και πιστεύω ότι όλοι οι Έλληνες θέλουν τη δημόσια υγεία, προσθέτοντας ότι  το βλέπω και από βουλευτές της ΝΔ που μου λένε ιδέες και τους ακούω. Θέλω να πω πως πέρα από την ιδεολογία υπάρχουν και οι ανθρώπινες σχέσεις, τονίζοντας ότι επειδή ανήκουμε σε άλλους χώρους δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε και κοινούς στόχους για την πατρίδα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.