Ειδησεογραφικό site

Κουμουτσάκος: Για το αποτέλεσμα θα έχετε ευθύνες απέναντι στο ελληνικό λαό

34

Ασκώντας κριτική στην ομιλία του Πρωθυπουργού γνωστοποιήσε ότι δεν ψηφίζει η Νέα Δημοκρατία τις προγραμματικές δηλώσεις της συγκυβέρνησης ο Γιώργος Κουμουτσάκος, από το βήμα της Βουλής. Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε ότι  “θα είμαστε δυναμικά  παρόντες, αλλά δίκαιοι απέναντι της. Θα είμαστε εδώ για την Ελλάδα”, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι δεν θα δώσουν  “στήριξη στο άγνωστο, στο θολό στο επικίνδυνο”.

Αναφερόμενος στη διακυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, υπεραμύνθηκε της πολιτικής του, επαναλαμβάνοντας τη γραμμή του κόμματος ότι “σήκωσε μεγάλο βάρος για να αποτρέψει τη χώρα από τη χρεοκοπία”, αλλά και ότι στη Νέα Δημοκρατία, εδώ και σαράντα χρόνια η ιδρυτική διακήρυξη αναφέρει ότι θα “υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία και θα υπηρετούμε τους θεσμούς του έθνους, για εμάς υπάρχει το συνολικό και κοινωνικό συμφέρον”.

Ασκώντας κριτική στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ότι δεν αρκεί στην Ευρώπη μόνο το σεβαστό αίτημα του λαού, αλλά να μην βάλει σε κίνδυνο τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη”.  Υπογράμμισε δε ότι κρίνεται τώρα η πορεία της πατρίδας για τα επόμενα χρόνια, εκτιμώντας ότι μπορεί οι εξελίξεις να είναι ραγδαίες”, τονίζοντας ότι “πρέπει να διασφαλίσουμε τα καλύτερα’’.  “Μετά από πολλά χρόνια θυσιών η Ελλάδα πρέπει να πετύχει τα καλύτερα”, τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε ότι μπορεί  η Ελλάδα γιατί η χώρα ανταποκρίθηκε στις δεσμεύσεις της. ‘Ολα αυτά δεν είναι τωρινά (για την αναδιάρθωση χρεος), τα συμφωνήσαμε. Αυτά έβγαζαν τη χώρα από το Μνημόνιο, έφεραν τη πιστωτική επέκταση”.

Κάλεσε, επίσης, τη συγκυβέρνηση να ρυθμίσει το ρολόι της στην πραγματικότητα, να παρουσιάσει επιτέλους ένα κοστολογημένο πρόγραμμα, με ρεαλασμό, όχι λαικισμό. Όχι με τακτικισμούς. “Το αποτέλεσμα θα κρίνει τις προθέσεις σας, όχι οι προθέσεις το αποτέλεσμα”, τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και αναρωτήθηκε “έχετε μετρήσει το κόστος της ρήξης”, υπογραμμίζοντας στη συνέχεια  ότι η κυβερνηση πάει στις Βρυξέλλες, με σύμμαχο τη μοναξιά. Άλλο η αλαζονική στάση και άλλο η ρεαλιστική στάση”.

Τέλος, προειδοποίησε ότι η ενωμένη Ευρώπη δεν πρέπει να καταφεύγει σε λογικές ασφυξίας, “δεν είναι παιχνίδι, δεν είναι πρόβα αυτό που ζούμε”. Ο κ. Τσίπρας, τόνισε, εκτόξευσε γενικές καταγγελίες, “ακούσαμε επιθυμίες, στόχους αλλά όχι τρόπους. Ακούσαμε πολλά για το απώτερο μέλλον, αλλά όχι για το παρόν. Για το αποτέλεσμα θα έχετε ευθύνες απέναντι στο ελληνικό λαό, όχι για τις επιθυμίες σας”.

Τα σχόλια είναι κλειστά.