Ειδησεογραφικό site

Κομισιόν: Ο Γιούνκερ ενημέρωσε Σαμαρά και Θεοδωράκη

19

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή (επτά μέρες την εβδομάδα, 24 ώρες το 24ωρο) για να λάβει νέες προτάσεις από την Ελλάδα, δήλωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο πρόεδρος Γιούνκερ βρίσκεται σε μόνιμη επαφή με όλους όσοι εμπλέκονται στην λύση του ζητήματος, πρόσθεσε ο κύριος Σχοινάς.

Όσον αφορά στα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως είναι πιθανή η διεξαγωγή έκτακτης συνόδου κορυφής για το ελληνικό ζήτημα την ερχόμενη Κυριακή, ο κύριος Σχοινάς απάντησε: «Κανένα σχόλιο».

Ο κύριος Γιούνκερ, όπως ενημέρωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Σταύρο Θεοδωράκη, που ζήτησαν να μιλήσουν με τον Πρόεδρο της Επιτροπής και συζήτησαν ζητήματα γύρω από τη διαπραγμάτευση.

Επιπλέον, σχετικά με τις δηλώσεις του Γερμανού Επιτρόπου Έτινγκερ για την υποβολή ελέγχου κεφαλαίων στον ελληνικό τραπεζικό τομέα, η Επιτροπή τόνισε πως οι υπεύθυνοι Επίτροποι που σχολιάζουν επί του θέματος είναι Ντομπρόβσκις και Μοσκοβισί.

Σε ερώτηση επίσης σχετικά με την πενταμερή συνάντηση των προέδρων των θεσμών μαζί με τον κεντρικό τραπεζίτη της  ΕΚΤ και τον πρόεδρο του Eurogroup και για το αν θα συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα, ο έλληνας εκπρόσωπος Τύπου σχολίασε πως δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο, καθώς η θεματολογία της συνάντησης έχει οριστεί προ εβδομάδων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.