Ειδησεογραφικό site

Ραντεβού Τσίπρα – Καραμανλή με φόντο την Προεδρία της Δημοκρατίας

40

Αύριο Τετάρτη αναμένεται να έχουν νέα συνάντηση ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, προκειμένου να του προταθεί και πάλι να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Βηματος. Ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές εκτιμούν ότι επικρατέστερος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για την Προεδρία θα είναι ο επίτροπος Δ.Αβραμόπουλο.

Ο Αλέξης Τσίπρας φαίρεται να θεωρεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή για το ανώτατο αξίωμα της χώρας, πλην όμως ο κ. Καραμανλής φέρεται αρνητικός στην πρόταση του πρωθυπουργού, καθώς μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει ουσιαστικές αρμοδιότητες.

Επικρατέστερος για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι καθ´ όλες τις ενδείξεις, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος εκτιμάται ότι μπορεί και τη χώρα να εκπροσωπήσει άριστα στο εξωτερικό και την ενότητα του έθνους να σηματοδοτήσει στο πρόσωπό του. Η επιλογή Αβραμόπουλου αφήνει κενή τη θέση του ´Ελληνα επιτρόπου για να την καταλάβει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μηλιό.

Ο ίδιος ο Επίτροπος αφήνει να εννοηθεί ότι, αν του γίνει πρόταση, θα ανταποκριθεί. «Δεν έχω δεχθεί καμία βολιδοσκόπηση» αναφέρει σε-ελάχιστους- συνομιλητές που εμπιστεύεται, όπως αποκάλυψε την Κυριακή η Realnews. «Αν μου προταθεί δεν μπορώ να αρνηθώ, είναι η ύψιστη τιμή και ευθύνη για κάθε Έλληνα» τονίζει.

Παραμένει “φαβορί” ο Δημ. Αβραμόπουλος

Τυχόν επιλογή του Δημήτρη Αβραμόπουλου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι σαφές ότι διεμβολίζει την κεντροδεξιά παράταξη, πολύ περισσότερο, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς έχει δεσμευτεί ότι θα προτείνει εκ νέου ως υποψήφιο Πρόεδρο εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα.

Προκύπτουν μάλιστα ερωτηματικά για το κατά πόσον ο πρώην πρωθυπουργός θα επιμείνει στην πρόταση Δήμα, σε περίπτωση που η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει Αβραμόπουλο. «Υπάρχουν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που θα ψηφίσουν τον Δημήτρη Αβραμόπουλο , αν η ηγεσία δεν συμφωνήσει με την επιλογή μας» τονίζει ανώτατο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ , υπολογίζοντας μάλιστα τους βουλευτές αυτούς άνω των 20. Ενδιαφέρον έχει, αν ο ίδιος ο κ. Δήμας θα δεχθεί να είναι υποψήφιος απέναντι σε πρόταση της νέας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος

Αν πάντως, ο υποψήφιος Πρόεδρος προέρχεται από την αριστερά το απόλυτο φαβορί είναι ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, με την Νέα Δημοκρατία, μέσω του Δημήτρη Σταμάτη, να έχει δηλώσει ήδη ότι δεν θα τον ψηφίσει.

Ο Κώστας Γαβράς

Η Κουμουνδούρου, σύμφωνα με τις πληροφορίες , έχει συζητήσει και το όνομα του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, σε περίπτωση που επιλεγεί πρόσωπο από το χώρο της τέχνης. Δεν πρέπει μάλιστα να περάσει απαρατήρητο ότι ο σκηνοθέτης του «Ζ» τηλεφώνησε το βράδυ της Κυριακής και συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την εκλογική του νίκη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.