Ειδησεογραφικό site

Κι ο Καψής τώρα κατά της ΝΕΡΙΤ: Καταγγέλλει απόπειρα χειραγώγησης της δημόσιας τηλεόρασης

37

«Πυρά» κατά της τροπολογίας για τη ΝΕΡΙΤ από τον πρώην Υφυπουργό Δημόσιας Τηλεόρασης. «Ένα λάθος δεν διορθώνεται με ένα ακόμα λάθος» έγραψε στο Facebook.

“Λάθος” χαρακτηρίζει την τροπολογία για τη ΝΕΡΙΤ ο Παντελής Καψής, η οποία προβλέπει ότι το Εποπτικό και το Διοικητικό Συμβούλιο θα διορίζονται από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, θέτοντας έτσι στην ουσία τη Δημόσια Τηλεόραση υπό τον έλεγχο της εκάστοτε κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ο πρώην Υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης, που υπερασπίστηκε σθεναρά το “μαύρο” στην ΕΡΤ, είχε κομβικό ρόλο στην στελέχωση της μεταβατικής ΔΤ αλλά και στις διαδικασίες για τη στελέχωση της ΝΕΡΙΤ, διαδικασίες που πολλοί είχαν χαρακτηρίσει “αδιαφανείς”, κατηγορεί τώρα την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να χειραγωγήσει τη ΝΕΡΙΤ μέσω του Εποπτικού Συμβουλίου.

Όλη η ανάρτηση του Παντελή Καψή στο Facebook:

«Η τροπολογία για τη ΝΕΡΙΤ

Ένα λάθος δεν διορθώνεται με ένα ακόμα λάθος. Ο νόμος για την ΝΕΡΙΤ απαιτούσε πράγματι χρονοβόρες διαδικασίες η λύση όμως δεν είναι η επαναφορά του κυβερνητικού ελέγχου. Το Εποπτικό Συμβούλιο μπορεί και πρέπει να διορίζεται από ένα πιο αντιπροσωπευτικό σώμα, όχι από την κυβερνητική πλειοψηφία. Πέρσι τέτοια εποχή υπερασπιζόμασταν σαν μεγάλη διαρθρωτική αλλαγή την θεσμική κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της Δημόσιας Τηλεόρασης. Σήμερα θα υποστηρίξουμε το ακριβώς αντίθετο. Με ποια αξιοπιστία;»

Τα σχόλια είναι κλειστά.