Ειδησεογραφικό site

Κατρούγκαλος: Η συμφωνία θα έχει σκληρά μέτρα, αλλά θα περάσει από τη Βουλή

44

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος παραδέχθηκε πως η συμφωνία ανάμεσα στους δανειστές και την Ελλάδα θα περιλαμβάνει σκληρά μέτρα. Ακόμη και έτσι, όμως, αυτή θα περάσει από τη Βουλή.

«Να ξεκαθαρίσουμε γιατί θα υπάρχουν αυτά τα σκληρά μέτρα.Με τους εταίρους συμφωνούμε στο ότι θα πρέπει να έχουμε τουλάχιστον ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και ένα μικρό πλεόνασμα που αυτοί θέλουν να τροφοδοτεί κυρίως το χρέος, εμείς θέλουμε να τροφοδοτεί την ανάπτυξη και αυτό το θέλουμε γιατί δεν θέλουμε νέα δανεικά. Δεν είναι πολιτική της κυβέρνησης μας να υπογράψει ένα τρίτο μνημόνιο για να πάρει άλλα 40 δις, δεν θέλουμε νέα λεφτά.

Αυτό που επιδιώκουμε είναι να πάρουμε το υπόλοιπο των χρημάτων για τα οποία έχουμε ήδη ως χώρα δεσμευτεί και από εκεί και πέρα απλώς να συμμετέχουμε στο συνολικό αναπτυξιακό πακέτο της Ενωμένης Ευρώπης», τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στα «Παραπολιτικά fm».

Ο υπουργός εκτίμησε ότι η συμφωνία δε θα έχει πρόβλημα να περάσει από τη Βουλή, ακόμα κι αν συμπεριλαμβάνονται σε αυτή αποκρατικοποιήσεις, για τις οποίες πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκφράσει έντονες ενστάσεις.
«Προφανώς κανείς δεν θα είναι ικανοποιημένος με τις ιδιωτικοποιήσεις γιατί η ιδεολογική μας αρχή είναι στην βάση εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων.

Όλοι όμως θα αντιληφθούν ότι η παραχώρηση στον τομέα αυτό ήταν αναγκαία ώστε να έχουμε μια συμφωνία ως προς τα ουσιώδη της χαρακτηριστικά να είναι εντός του πλαισίου της εντολής που πήραμε.

Η μόνη συμφωνία που θα κάνουμε θα είναι μια τίμια συμφωνία και μια τίμια συμφωνία δεν έχει πρόβλημα να περάσει στην ελληνική Βουλή», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.