Ειδησεογραφικό site

Καμμένος: «Εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα ο Κ. Καραμανλής»

53

Εκλογές τώρα» επιμένει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», εκτιμώντας ωστόσο ότι κάλπες θα στηθούν τελικά τον Μάρτιο. Όπως λέει, «θα προσπαθήσουν να το τραβήξουν μέχρι τις 22 Μαρτίου, που θα είναι και το τέλος των διαδικασιών για την προεδρική εκλογή».
Ο κ. Καμμένος χαρακτηρίζει «πολιτικό ελιγμό» την ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ ξεκαθαρίζει πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να ψηφίσουν κανέναν για Πρόεδρο της Δημκρατίας. «Θα ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τις εκλογές. Υπάρχουν πρόσωπα, που την κατάλληλη στιγμή θα τα προτείνουμε και εμείς. Πρόσωπα από τον δικαστικό χώρο και Έλληνες πολίτες που έχουν διαπρέψει στην Ελλάδα και το εξωτερικό», σημειώνει.
Αφήνει παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο στήριξης στο πρόσωπο του Κώστα Καραμανλή, σε περίπτωση που εκείνος προτεινόταν για το αξίωμα του Προέδρου. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Καραμανλής αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα, αν και με στενοχωρεί και με προβληματίζει το γεγονός ότι ψήφισε Μνημόνια. Θεωρώ ότι έχει υποχρέωση να μιλήσει για την αλλοίωση της πολιτικής του από τη σημερινή κυβέρνηση», σημειώνει, ενώ τον καλεί «μετά την ανατροπή της συγκυβέρνησης, να πάρει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός μεγάλου εθνικού μετώπου».
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ απαντά ότι «θα συνεργαστούμε με οποιονδήποτε διασφαλίσει τις κόκκινες γραμμές στα εθνικά θέματα», ενώ κάνει λόγο για «βελτίωση» της οικονομικής πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.