Ειδησεογραφικό site

Καμμένος: Δεν θέλουμε πόλεμο – Παίρνουμε πίσω το δημοψήφισμα αν αποδεχτούν την ελληνική πρόταση

31

«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, το δημοψήφισμα προστατεύει την Ευρώπη»,  δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε, «Εμείς δεν θέλουμε πόλεμο αλλά δεν θα ανεχτούμε και μία πολιτική που εξευτελίζει τον ελληνικό λαό».

Εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας ότι είναι ένα δημοκρατικό δημοψήφισμα με συγκεκριμένο ερώτημα και σημείωσε ότι το ερώτημα δεν είναι «ευρώ ή δραχμή», αλλά αν δέχεται ο λαός τα μέτρα ή όχι. Το «όχι» θα είναι εντολή να μην δεχθούμε μέτρα που δέχθηκαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και εξαθλίωσαν τους Έλληνες».  Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε ότι εάν οι Θεσμοί αποδεχτούν την ελληνική πρόταση θα μπορούσε το δημοψήφισμα να αποσυρθεί.

Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει διαδικασία εξόδου της χώρας από το ευρώ και ότι αν κινήσουν τέτοια διαδικασία θα είναι παράνομη. Πρόσθεσε ακόμη ότι «δεν υπάρχουν εκβιασμοί, ούτε οι τράπεζες θα κλείσουν, ούτε τα ΑΤΜ, υπάρχουν 41 δισ περιουσία των ελληνικών τραπεζών. Ο πρωθυπουργός ζήτησε μερικές ημέρες παράταση για να διενεργηθεί το δημοψήφισμα.

Εξηγώντας το πως οδηγήθηκε ο πρωθυπουργός στην απόφαση είπε ότι «η κυβέρνηση διαπραγματεύεται εδώ και μήνες αλλά κάθε φορά που είμασταν κοντά σε συμφωνία, έρχονταν οι συνομιλητές με νέα μέτρα, με 23% στο λάδι, με αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, μας ζητούσαν να πάρουμε μέτρα που θα εξοντώσουν τον τουρισμό ή να μειώσουμε τις αμυντικές μας δαπάνες στο 0,2%».

Έδωσε όμως και την ευρωπαϊκή διάσταση λέγοντας: «Ελπίζω ότι υπάρχουν φωνές στην ΕΕ που δεν ακολουθούν την γραμμή Σόιμπλε προς παραδειγματισμό των υπολοίπων. Πρέπει να καταλάβουν οι εταίροι ότι η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης και δεν μπορούν να εξευτελίζουν μία χώρα και έναν λαό». Είπε πάντως ότι τα πράγματα αλλάζουν αν στο σημερινό Eurogroup δεχθούν την ελληνική πρόταση που έχει ενσωματώσει τις παρατηρήσεις των θεσμών.

Στηλίτευσε την στάση πολλών εταίρων λέγοντας ότι «βγήκανε επτά υπουργοί στο Eurogroup που είπανε ότι δεν δέχονται καν να συζητήσουν την ελληνική πρόταση. Το game is over δεν ανήκει σε δημοκρατικά καθεστώτα», είπε ο κ. Καμμένος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.