Ειδησεογραφικό site

Θρήνος στις κηδείες των θυμάτων σε Γαλλία και Ισραήλ

56

Ολάντ και Σεγκολέν αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων: ο ένας στη Γαλλία και η άλλη στο Ισραήλ. Ο Γάλλος πρόεδρος δίνει κουράγιο στις οικογένειες των τριών αστυνομικών που έχασαν την ζωή τους από τα πυρά των  ισλαμιστών στο Παρίσι. Στην τελετή μνήμης που πραγματοποιήθηκε στην αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού, ο Ολάντ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των αστυνομικών.

Ολάντ: «Ολόκληρη η Γαλλία μοιράζεται τον πόνο σας»  

Πλέκοντας το εγκώμιο των αστυνομικών που έχασαν την ζωή τους από τα πυρά των τρομοκρατών, ο Γάλλος πρόεδρος, δήλωσε πως, οι άνθρωποι αυτοί θυσιάστηκαν για να μπορούμε να ζούμε εμείς ελεύθεροι. «Η Γαλλία έδειξε την δύναμή της. Χαιρετίζω το θάρρος σας, την γενναιότητά σας, την αξιοπρέπειά σας. Εάν η Γαλλία είναι σήμερα όρθια , το οφείλει στους αστυνομικούς που θυσιάστηκαν. Σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη και την υπερηφάνεια μου. Χάρη σε εσάς, η Γαλλία είναι όρθια. Ζήτω η δημοκρατία, ζήτω η Γαλλία», υποστήριξε ο Ολάντ και πρόσθεσε απευθυνόμενος στις οικογένειες των θυμάτων: «Ολόκληρη η Γαλλία μοιράζεται τον πόνο σας».

Στο Ισραήλ η Σεγκολέν

Την ίδια ώρα, η πρώην ερωμένη του Ολάντ, μητέρα των τεσσάρων παιδιών του, «νούμερο τρία» της γαλλικής κυβέρνησης και υπουργός Οικολογίας, μετέβη στο Τελ Αβίβ όπου έδωσε το παρών στις κηδείες των τεσσάρων Εβραίων, που κρατούνταν όμηροι επί ώρες στο εβραϊκό παντοπωλείο από τον Αμεντί Κουλιμπαλί.

Οι τρεις αστυνομικοί που έχασαν την ζωή τους είναι ο 49χρονος Φρανκ Μπρινσολάρο, ο 40χρονος Αχμέτ Μεραμπέτ και η Κλαρίσα Ζαν Φιλίπ.

Η 27χρονη αστυνομικός έχασε την ζωή της από τα πυρά του Αμεντί Κουλιμπαλί ενώ οι άλλοι δύο αστυνομικοί από τα πυρά των αδερφών- τρομοκρατών Κουασί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.