Ειδησεογραφικό site

Θεοδωράκης: Υπάρχουν άνθρωποι στην κυβέρνηση που δεν θέλουν συνεργασία με την Ευρώπη

25

Η κυβέρνηση έκανε μυστική διπλωματία και πήρε μόνη της αποφάσεις, είπε το βράδυ της Κυριακής ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κύριος Θεοδωράκης εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός πήρε στα χέρια του την βελτιωμένη πρόταση Γιούνκερ, αλλά επέλεξε να μην δυσαρεστήσει όσους μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν συνεργασία με την Ευρώπη και γι΄αυτό έθεσε σε δημοψήφισμα την προηγούμενη πρόταση των θεσμών.

Όταν ήμουν στις Βρυξέλλες, κατάλαβα ότι είχε συμφωνήσει άλλα πράγματα από αυτά που είχε συμφωνήσει, για παράδειγμα το ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, είπε ο κύριος Θεοδωράκης και συνέχισε «μου έκανε εντύπωση ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει ότι ήθελαν 23% ».

«Η διαπραγμάτευση εξελίσσεται και η κυβέρνηση μας βάζει να ψηφίσουμε σε κείμενο πέντε ημερών, ή να θέσει το καινούριο κείμενο» τόνισε και πρόσθεσε ότι «μιλάμε για μία διαφωνία 500 εκατ. μεταξύ των προτάσεων της κυβέρνησης και των πιστωτών».

Το θέμα είναι νιώθει κανείς ασφαλής να φύγει από την Ευρώπη και να εγκαταλείψει το ευρώ, αναρωτήθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.