Ειδησεογραφικό site

Η Ρωσία αναστέλλει τις πτήσεις της προς την Αίγυπτο

30

Έξι ημέρες μετά τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στη Χερσόνησο του Σινά που σκόρπισε το θάνατο σε 224 ανθρώπους κι ενώ πολλά είναι τα σενάρια πίσω από την τραγωδία, οι Ρώσοι αρχίζουν να βλέπουν θετικά την απόφαση της Βρετανίας και της Γερμανίας για προσωρινή αναστολή των πτήσεων προς την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας δήλωσε: «Θα ήταν λογικό να αναστείλουμε προσωρινά της πτήσεις προς την Αίγυπτο».

Ο επικεφαλής Αλεξάντερ Μπορντίκοφ φέρεται να είπε ότι οι ερευνητές πρέπει να πάρουν το χρόνο τους για να καταλήξουν στα αίτια της συντριβής, χωρίς ωστόσο να δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της έρευνας, ούτε πότε θα σταματήσουν οι πτήσεις προς την Αίγυπτο. Ωστόσο, επισήμανε πως το «στοπ» θα αφορά σε όλες τις τουριστικές πτήσεις.

Με την πρόταση αυτή συμφωνεί και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik «συμφώνησε με τις συστάσεις αυτές».

Στο μεταξύ, ολοένα περισσότεροι είναι όσοι εκτιμούν πως το αεροσκάφος κατέληξε στο έδαφος έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε από βόμβα που βρισκόταν στο εσωτερικό του.

Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε πως λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη του την πιθανότητα μία βόμβα να προκάλεσε το δυστύχημα του ρωσικού Airbus.

Τα σχόλια είναι κλειστά.