Ειδησεογραφικό site

Η πρόεδρος της Αργεντινής κοροϊδεύει τους Κινέζους στο Twitter

38

Σε επίσημη επίσκεψη στην Κίνα βρέθηκε η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες με στόχο να ενδυναμώσει την εμπορική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και να συσφίξει τους πολιτικούς δεσμούς με το Πεκίνο. Είναι όμως άγνωστο κατά πόσο θα πετύχει τον σκοπό της μετά τα ειρωνικά σχόλια που ανέβασε στο Twitter για τους Κινέζους και την δυσκολία που έχουν να προφέρουν το «ρ».

Η Φερνάντες με αφορμή εκδήλωση που οργάνωσε η ίδια στο Πεκίνο έγραψε στο Twitter για όσους παρευρέθηκαν: «Είναι όλοι αυτοί με την La Campola;», εννοώντας την νεανική κομματική οργάνωση του γιου της, που όμως ονομάζεται «La Campora», η ίδια θέλοντας να συνεχίσει το αστείο της αναρωτήθηκε μήπως όσοι πήγαν στην εκδήλωση πήγαν για να μιλήσουν για ρύζι και πετρέλαιο, γράφοντας όμως «lice» αντί «rice» και  «petloleum» αντί για «petroleum».

Τα tweets της προέδρου δέχτηκαν πολλές επικρίσεις και οι χρήστες την κατηγόρησαν για ρατσισμό. Η Φερνάντες απάντησε στους επικριτές της με μια ανάρτηση στην οποία αναφέρει ότι το χιούμορ είναι η μόνη διέξοδος στην τρέλα και στον παραλογισμό που επικρατεί.

Παρόλο που το επίμαχο tweet της προέδρου της Αργεντινής έκανε τον γύρο του κόσμου είναι αμφίβολο κατά πόσο οι Κινέζοι το γνωρίζουν, αφού στη χώρα το Twitter έχει απαγορευθεί από την κυβέρνηση το 2009, με τον φόβο ότι μέσα από αυτό θα μπορούσαν να οργανωθούν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Πάντως, όσοι Κινέζοι χρήστες πληροφορήθηκαν για το επίμαχο tweet αναφέρθηκαν επικριτικά για την πρόεδρο Φερνάντες, με έναν από αυτούς να γράφει: «Καταπληκτικό! Έχει το θάρρος να επαιτεί για επενδύσεις ενώ την ίδια στιγμή γελοιοποιεί τους Κινέζους».

Τα σχόλια είναι κλειστά.