Ειδησεογραφικό site

Η Ολλανδία διέλυσε με 5-1 την Ισπανία

56

«Εκδίκηση» με τον πιο «βάναυσο» τρόπο πήρε η Ολλανδία από την Ισπανία για τον χαμένο τελικό του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής το 2010. Στην «Αρένα Φόντε Νόβα» του Σαλβαντόρ οι «οράνιε» διέλυσαν τους «φούριας ρόχας» με 5-1, στην πρεμιέρα του Β΄ ομίλου της διοργάνωσης της Βραζιλίας, με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ρόμπιν Φαν Πέρσι και Άριεν Ρόμπεν, που πέτυχαν από δύο γκολ απέναντι στους κατόχους του τροπαίου.

Η Ολλανδία έχασε τεράστια ευκαιρία στο 7΄ με το Σνάιντερ να βγαίνει απέναντι στον Κασίγιας, αλλά το πλασέ που επιχείρησε απόκρουσε ενστικτωδώς ο Ισπανός τερματοφύλακας.

Το παιχνίδι τακτικής που ακολούθησε ήταν «βούτυρο στο ψωμί» για τους «φούριας ρόχας». Έχοντας καλύτερους χειριστές της μπάλας δεν άργησαν να ελέγξουν το ρυθμό και σιγά-σιγά «πήραν μέτρα» στον αγωνιστικό χώρο κι άρχισαν να πιέζουν.

Το γκολ για την ομάδα του Ντελ Μπόσκε δεν άργησε να έρθει. Ο Ντιέγκο Κόστα μπήκε στην περιοχή των Ολλανδών κι έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Ντε Φράι. Ο Ριτσόλι που ήταν κοντά στην φάση υπέδειξε το πέναλτι, το οποίο στο 27΄ μετέτρεψε σε γκολ ο Τσάμπι Αλόνσο.

Ο έμπειρος Ιταλός ρέφερι, όμως, υπέπεσε σε τραγικό λάθος, καθώς ο αμυντικός της Ολλανδίας δεν ακούμπησε το στράικερ των Ισπανών και χάρις στη λανθασμένη υπόδειξή του έδωσε τη δυνατότητα στην Ισπανία να προηγθεί στο σκορ.

Ο νόμος του ποδοσφαίρου επαληθεύτηκε στο τελευταίο τρίλεπτο του πρώτου μέρους. Ο Νταβίν Σίλβα, στο 43΄ απέτυχε να κάνει το 2-0 στο ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με το Σίλεσεν και στο 44΄ από τη βαθιά μπαλιά του Μπλιντ, ο Φαν Πέρσι με εξαιρετική κεφαλιά «έγραψε» το 1-1.

Με γκολ…από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Η Ολλανδία πέτυχε την ολική ανατροπή του σκηνικού, με το πλασέ του Άριεν Ρόμπεν στο 53΄ , ύστερα από το άψογο κατέβασμα του ακραίου μέσου της Μπάγερν, ο οποίος απέφυγε τον ΠΙκέ και νίκησε τον Κασίγιας, παρά την προσπάθεια του Ράμος.

Οι «οράνιε» είχαν την ευκαιρία να τελειώσουν το ματς στο 60΄ με το βολέ του Φαν Πέρσι να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Κασίγιας. Τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως, ο Ντε Φράι πέτυχε από κοντά το 3-1, αν και προηγήθηκε επιθετικό φάουλ του Φαν Πέρσι στον Κασίγιας που δεν υποδείχθηκε από τον Ριτσόλι.

Η «μαύρη βραδιά» για την εθνική Ισπανίας ήταν…ατελείωτη. Ο Φαν Πέρσι στο 72΄ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Κασίγιας και σε άδεια εστία πέτυχε το 4-1, για να έρθει στο 80΄ ο Ρόμπεν με ατομική προσπάθεια να «σκοτώσει» για πέμπτη φορά τον Κασίγιας (5-1).

Τα σχόλια είναι κλειστά.