Ειδησεογραφικό site

Η κυρία Λόλα απαντά 20 Ιουνίου 2015

86

«Είναι μικρός»

Αγαπητή Λόλα,

Πρόσφατα γνώρισα έναν καταπληκτικό άντρα. Είναι τρυφερός, ευγενικός και πολύ γοητευτικός. Η χημεία είναι αναμφισβήτητη, όμως, όταν κάποια στιγμή φτάσαμε στο διά ταύτα, καταλαβαίνεις, ανακάλυψα πως υπάρχει μεγάλο θέμα. Ή, μάλλον, μικρό. Εξαιρετικά μικρό, τόσο μικρό που δεν υπάρχει σκουφάκι στο νούμερό του. Προσπάθησα να το ξεπεράσω, όμως τη δεύτερη φορά ήταν το ίδιο και χειρότερο μη σου πω. Ξέρω πως το σεξ δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα σε μια σχέση, αλλά τι θα γίνει; Φοβάμαι πως δεν θα αντέξω για πολύ.

Ντόρα

Αγαπητή Ντόρα,

Δυστυχώς η ζωή είναι άδικη, κάτι τέτοιες καταστάσεις το αποδεικνύουν. Όταν το πρόβλημα είναι ανατομικό –και τέτοιου τύπου–, δεν υπάρχει λύση. Βέβαια, υπάρχουν πολλοί τρόποι να ευχαριστηθεί κανείς το κρεβάτι του, δεν ξέρω αν ο λεγάμενος τους χρησιμοποιεί, μάλλον όχι, αν κρίνω από την απελπισία σου. Θα πρέπει να επιλέξεις: ή θα μείνεις μαζί του αποδεχόμενη πως δεν θα ευχαριστηθείς κοκό στον αιώνα τον άπαντα (με κίνδυνο να τον κερατώσεις κάποτε αναγκαστικά) ή θα αποχωρήσεις πριν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο. Συμφωνώ πως το σεξ δεν είναι το πιο σημαντικό σε μια σχέση, είναι όμως εξίσου σημαντικό με τα υπόλοιπα και, αν δεν το απολαμβάνεις, πάπαλα η σχέση. Σκέψου καλά κι αποφάσισε. Είμαι μαζί σου.

«Δεν με καταλαβαίνουν»

Αγαπητή Λόλα,

Βρίσκομαι στην τέταρτη δεκαετία της ζωής μου και δυστυχώς είμαι ακόμη μόνος. Γνωρίζω συνέχεια γυναίκες, αλλά δεν προχωράει τίποτα και με καμία. Προσπαθώ να εντοπίσω το λάθος μου και δεν το βρίσκω. Είμαι ευγενικός, διακριτικός, τις γνωρίζω κι ενδιαφέρομαι να μάθω πράγματα για αυτές. Τις στηρίζω, αλλά, όταν πάω να κάνω το επόμενο βήμα, εκείνες μου ανακοινώνουν πως βρήκαν άλλον και μου το λένε περιμένοντας πως θα χαρώ κιόλας, οι κατσίκες. Βαρέθηκα τη μοναξιά, τι να κάνω;

Παραπεταμένος

Αγαπητέ Παραπεταμένε,

Είσαι ηλίθιος. Πλησιάζεις τις γυναίκες σαν φίλος και περιμένεις προφανώς να σ’ τα ρίξουν αυτές. Δεν έχεις αντιληφθεί πως, αν μια γυναίκα δεν σε δει ως εν δυνάμει γκόμενο από την αρχή, δεν θα σε δει ποτέ. Οι εξαιρέσεις ανήκουν στο σινεμά. Επίσης, θα πρέπει να σταματήσεις να κλαίγεσαι σαν γυναικούλα… Άκου «παραπεταμένος»… Λες και παίζεις σε ταινία του Ξανθόπουλου. Το λάθος είναι δικό σου και μόνο δικό σου. Άσε που είναι μεγάλη υποκρισία εκ μέρους σου να κάνεις τον φίλο για να τις ρίξεις στο κρεβάτι, δεν το καταλαβαίνεις; Άλλαξε τακτική. Αν μια γυναίκα σου αρέσει ερωτικά προσέγγισέ την ερωτικά και άσε τις λυκοφιλίες στην άκρη. Οι γυναίκες θέλουν εραστές, όχι φίλους. Γίνε τέτοιος, να ξέρεις τουλάχιστον που βρίσκεσαι.

«Γιατί με παράτησε;»

Αγαπητή Λόλα,

Πρόσφατα χώρισα μετά από έξι ετών σχέση (αν ήταν παιδί, θα πήγαινε δημοτικό τώρα). Με άφησε χωρίς σοβαρή εξήγηση, το μόνο που είπε ήταν πως δεν μπορεί να μου δώσει αυτά που αξίζω. Προσπαθώ να δω πού έκανα λάθος και τον έχασα και δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι. Πάντα κάναμε ό,τι ήθελε, όπως το ήθελε και όποτε το ήθελε. Δεν παραπονέθηκα ποτέ ούτε για την κλεισούρα στο σπίτι, λες κι είμαστε γερόντια, ούτε για την αφραγκία του (είναι άνεργος εδώ και δύο χρόνια), ούτε για τις κυκλοθυμίες του, επειδή τον αγαπώ. Εσύ που τα ξέρεις όλα πες μου, γιατί με άφησε; Κυρίως, όμως, πες μου πώς θα τον κάνω να γυρίσει.

Ερωτευμένη

Αγαπητή μου,

Δεν είσαι ερωτευμένη, είσαι ζαβό. Θα ήθελα να ξέρω τι αγάπησες από έναν μουντρούχο κυκλοθυμικό που σου επέβαλε τις απόψεις του. Άσε που αυτά τα «δεν φταις εσύ, εγώ φταίω» και «δεν σου αξίζω» είναι τρίχες κατσαρές, δεν τα λένε πια ούτε τα γυμνασιόπαιδα. Ο άνθρωπος βαρέθηκε και μάλλον βρήκε κάτι που να τον εξιτάρει και να μη γίνεται χαλί να το πατήσει όπως εσύ. Οι σχέσεις πρέπει να είναι ισότιμες, όχι να είσαι εσύ το σκυλάκι κι ο άλλος το αφεντικό. Το καλό που σου θέλω, ξεπέρασέ τον. Καλοκαίρι είναι, γυναίκα είσαι, εκμεταλλεύσου το και διασκέδασε λίγο. Η απεξάρτηση από τα αφεντικά είναι δύσκολη, όχι όμως αδύνατη. Βρες τον εαυτό σου και σταμάτα να κάνεις τεμενάδες στα σερνικά. Δεν το εκτιμούν.

«Αδιαφορεί για μένα»

Αγαπητή Λόλα,

Εδώ και εφτά μήνες είμαι ο ευτυχισμένος πατέρας ενός αγοριού και ο δυστυχισμένος σύζυγος της μητέρας του. Η σχέση με τη γυναίκα μου ήταν εξαιρετική μέχρι που γέννησε. Από τότε δείχνει πως δεν με θέλει πια ερωτικά. Ο γιατρός της λέει πως δεν υπάρχει σωματικό πρόβλημα και η ίδια δεν παραδέχεται πως υπάρχει θέμα, απλώς ζητάει χρόνο. Πόσο όμως; Έχουμε να συνευρεθούμε τόσους μήνες και κοντεύει να μου στρίψει, δεν αντέχω άλλο, θα σκάσω! Την αγαπώ και δεν θέλω να την κερατώσω, αλλά πού θα πάει αυτό;

Ντίνος

Αγαπητέ Ντίνο,

Το θέμα της είναι ψυχολογικό, έχει μπει ολοκληρωτικά στον ρόλο της μάνας και ξεχνάει αυτόν της γυναίκας, δυστυχώς συμβαίνει συχνά. (Να σας ζήσει ο διάδοχος by the way.) Κάνε την καρδιά σου πέτρα και προσπάθησε να αναβιώσεις τον έρωτά σας με ραντεβού, εκπλήξεις και τρυφερότητα. Κάν’ της λίγο καμάκι να δεις πώς θα αντιδράσει. Αν δεις πως δεν χαμπαρίζει, τρόμαξέ την, πες της πως θα βρεις άλλη πορτοκαλιά και θα σε χάσει. Αν ούτε αυτό πιάσει, τι να πω, βρες κάποια να ξελαμπικάρεις μέχρι να δεις τι θα γίνει. Ίσως να σε φέρω σε επαφή με την Ντόρα. (Τι με βάζετε και λέω μερικοί μερικοί…)

Τα σχόλια είναι κλειστά.