Ειδησεογραφικό site

Η ΕΕ επανεξετάζει τους κανόνες ασφαλείας στο πιλοτήριο

72

Έπειτα από την αεροπορική τραγωδία της γερμανικής Germanwings που βύθισε στο πένθος εκατοντάδες ανθρώπων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανεξετάζει τους κανόνες ασφαλείας στο πιλοτήριο.

Η απόφαση του συγκυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους, Αντρέας Λούμπιτς, να προχωρήσει στην κατάρριψη του Airbus παρασύροντας στο θάνατο 150 ανθρώπους προκάλεσε σειρά αντιδράσεων για τους κανόνες ασφαλείας στα αεροσκάφη.

Έτσι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όρισε ειδική ομάδα που θα επανεξετάσει τους κανόνες ασφαλείας στο πιλοτήριο, καθώς ο Λούμπιτς όπως καταγράφηκε από το «μαύρο» κουτί κατάφερε να κλειδώσει εσωτερικά το κόκπιτ μην επιτρέποντας στον κυβερνήτη να μπει στον χώρο και να αποτρέψει την συντριβή στις Γαλλικές Άλπεις.

«Υπάρχει μία σειρά από κανόνες που η αρμόδια ομάδα θα εξετάσει και θα διαπιστώσει τι παραπάνω είναι απαραίτητο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για τις μετακινήσεις, Γιακόμπ Αντάμοβιτς.

Επισήμανε, μάλιστα, πως η ειδική ομάδα θα εξετάσει το σύστημα κλειδώματος της πόρτας του πιλοτηρίου και τις διαδικασίες πρόσβασης και εξόδου από αυτό, καθώς και τα κριτήρια που τηρούνται σύμφωνα με την ιατρική παρακολούθηση των πιλότων.

Οι Γάλλοι ερευνητές που διεξάγουν έρευνα για την τραγική υπόθεση της Germanwings δήλωσαν πως ο Λούμπιτς σκόπιμα κατέρριψε το αεροσκάφος αφού προηγουμένως είχε κάνει «πρόβα» στην αμέσως προηγούμενη πτήση από το Ντίσελντορφ στην Βαρκελώνη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.