Ειδησεογραφικό site

«Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε» είπε η ΔΗΜΑΡ στο κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ για κοινό μέτωπο κατά της «μικρής ΔΕΗ»

32

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ όπου συζητήθηκε το αν θα ανταποκριθούν θετικά στο κάλεσμα – εκδήλωση του Αλ, Τσίπρα το βράδυ της Πέμπτης για την ανάγκη ανάσχεσης των σχεδίων ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

Δεκτή έγινε τελικά η εισήγηση του Φώτη Κουβέλη να μην συμμετέχει η ΔΗΜΑΡ στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έντονη ήταν η αντίθεση της κ. Ρεπούση η οποία και εξέφρασε την άποψη ότι θα έπρεπε να ακολουθήσει την πρόσκληση του Αλ. Τσίπρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σπ. Λυκούδης και ο Γρ. Ψαριανός ήταν απόντες από τη συνεδρίαση της ΚΟ ενώ η κ. Ξηροτύρη με δηλώσεις το Βημα Fm τόνισε ότι στην ΚΟ αποφασίστηκε να σταλεί μια επιστολή στον ΣΥΡΙΖΑ με την οποία τον ευχαριστούν για την πρόσκληση αλλά του κοινοποιούν ότι δε θα συμμετέχουν γιατί αντιλαμβάνονται τον διάλογο για το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ, με το οποίο επίσης διαφωνούν, σε διαφορετικό πλαίσιο, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει τους λόγους για τους οποίους δεν θα παρίσταται η ΔΗΜΑΡ στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιστολή της ΔΗΜΑΡ

Η εκδήλωση για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, «καταγράφει την αναγκαιότητα έναρξης διαλόγου για τα κρίσιμα ζητήματα που κάθε κόμμα έχει θέσει ως προτεραιότητα στη σημερινή πολιτική συγκυρία» τονίζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ ευχαριστώντας το ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσκληση συμμετοχής στη σημερινή εκδήλωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη σχετική επιστολή, η ΔΗΜΑΡ σημειώνει πως εξ αρχής ήταν αντίθετη στα θέματα των αποκρατικοποιήσεων των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και της μεταφοράς όλων των μετοχών τους στο ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση.

Ειδικότερα για το θέμα των δικτύων της ιδιωτικοποίησης – πώλησης των δικτύων της ενέργειας του ΑΔΜΗΕ, η ΔΗΜΑΡ θυμίζει πως καταψήφισε την ρύθμιση «καταγγέλλοντας ότι παραβίαζε κάθε συμφωνία για να δημόσια δίκτυα, τα οποία στη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ παραμένουν υπό δημόσιο έλεγχο».

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ, τονίζει τέλος, πως εξακολουθεί να παραμένει ανοικτή στη δημόσια συζήτηση προκειμένου να αποκρουσθεί η περαιτέρω διάλυση, διάσπαση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.