Ειδησεογραφικό site

Ευρωζώνη: Αμετάβλητη στο 11,5% παρέμεινε η ανεργία τον Οκτώβριο έναντι του Σεπτεμβρίου – Στο 0,3% υποχώρησε ο πληθωρισμός το Νοέμβριο

34

Αμετάβλητη στο 11,5% έμεινε τον Οκτώβριο, για τρίτο συνεχή μήνα, η ανεργία στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.

To ποσοστό υποχώρησε σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2013 οπότε ήταν στο 11,9%. Ο αριθμός των ανέργων πάντως αυξήθηκε κατά 60.000 στα 18,39 εκατομμύρια.

Στην Ε.Ε. των 28 η ανεργία παραμένει στο 10,0% τον Οκτώβριο, αμετάβλητη από τον προηγούμενο μήνα, ενώ υποχώρησε από το 10,7% του Οκτωβρίου του 2013.

 

 

 

 

Στο 0,3% υποχώρησε ο πληθωρισμός το Νοέμβριο

Νέα υποχώρηση κατέγραψε πληθωρισμός στην Eυρωζώνη το Νοέμβριο εν μέσω των προσδοκιών για λήψη περαιτέρω μέτρων τόνωσης της οικονομίας από την ΕΚΤ.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή επιβραδύνθηκε στο 0,3% έναντι του 0,4% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που ανακοινώθηκαν από την στατιστική υπηρεσία Eurostat.

Τα στοιχεία της Eurostat είναι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αλλά απέχουν πολύ από τον στόχο του 2% της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.