Ειδησεογραφικό site

Επ’ αόριστον απεργία στο μετρό του Σάο Πάολο

62

Οι εργαζόμενοι στο μετρό της πόλης που φιλοξενεί την πρεμιέρα του Μουντιάλ σε μια εβδομάδα, αποφάσισαν ν’ αρχίσουν απεργία επ’ αόριστον από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για αύξηση των αποδοχών τους.

Η απεργία, θα επηρεάσει 4,5 εκατ. επιβάτες που χρησιμοποιούν το μετρό σε μια πόλη 20 εκατ. κατοίκων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Σάο Πάολο θα αρχίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στις 12 Ιουνίου, με τον αγώνα μεταξύ Βραζιλίας και Κροατίας, και το μετρό είναι το καλύτερο μέσο μεταφοράς για να φτάσει ο κόσμος στο γήπεδο Iτακεράο.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στο μετρό, Αλτίνο Μέλο ντος Πραζέρες, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν δέχτηκαν την αύξηση του 8,7% που πρότεινε η διοίκηση και διεκδικούσαν αύξηση τουλάχιστον 10%. «Αν υπάρχουν χρήματα για το (στάδιο) Ιτακεράο και το Μουντιάλ, γιατί δεν υπάρχουν για τα μέσα μαζικής μεταφοράς;», πρόσθεσε.

Οι 9.700 εργαζόμενοι στο μετρό είχαν κηρύξει «κατάσταση απεργίας» στις 20 Μαΐου, όταν οι οδηγοί λεωφορείων πραγματοποιούσαν απεργία στην πόλη, με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος.

Η κοινωνική δυσαρέσκεια στη Βραζιλία εντείνεται καθώς πλησιάζει η έναρξη του Μουντιάλ(12 Ιουνίου- 13 Ιουλίου), στη διάρκεια του οποίου τα μάτια όλου του κόσμου θα είναι στραμμένα στη χώρα αυτή.

Έτος εκλογών (τον Οκτώβριο), δάσκαλοι, οδηγοί λεωφορείων ακόμη και αστυνομικοί πραγματοποιούν απεργίες διεκδικώντας καλύτερες αποδοχές και προγράμματα για επαγγελματικές προοπτικές και σταδιοδρομία σε αρκετές πολιτείες της χώρας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.