Ειδησεογραφικό site

Επιδόματα γάμου και σε ομοφυλόφιλους εργαζόμενους ενέκρινε ο ΟΗΕ

24

Ένα σημαντικό βήμα προς την αναγνώριση των δικαιωμάτων των ομόφυλων ζευγαριών έκανε ο ΟΗΕ εγκρίνοντας οικογενειακές παροχές για όλα ανεξαιρέτως τα επιτελικά στελέχη του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα η επιτροπή προϋπολογισμού του ΟΗΕ ενέκρινε οικογενειακές παροχές για όλα ανεξαιρέτως τα επιτελικά στελέχη του Οργανισμού που έχουν νομίμως δεθεί με τα δεσμά του γάμου, είτε πρόκειται για ετερόφυλα είτε για ομόφυλα ζευγάρια.

Το σχέδιο ανήκε στον Γενικό Γραμματέα Μπαν Κι-μουν που είναι υποστηρικτής των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων. Η συγκεκριμένη απόφαση σηματοδότησε την ήττα της Ρωσίας και όλων όσοι αντιτάσσονται στο γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Ειδικότερα, κατά την ψηφοφορία που έγινε χθες, 43 χώρες υποστήριξαν ζήτησαν να μην εγκριθεί το εν λόγω σχέδιο, 80 χώρες υπεραμύνθηκαν αυτού και 37 απείχαν.
Έως σήμερα οι οικογενειακές παροχές για τα μέλη του προσωπικού του ΟΗΕ καθορίζονταν από τη χώρα καταγωγής τους, και με το νέο σχέδιο θα δίδονται σε όλους τους νομίμως δεσμευμένους, ανεξάρτητα από τους νόμους περί γάμου ατόμων του ιδίου φύλου στις χώρες καταγωγής τους.

Πηγή: Επιδόματα γάμου και σε ομοφυλόφιλους εργαζόμενους ενέκρινε ο ΟΗΕ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/198088/epidomata-gamoy-kai-se-omofylofiloys-ergazomenoys-enekrine-o-oie#ixzz3VOBu9nJX

Τα σχόλια είναι κλειστά.