Ειδησεογραφικό site

Επίθεση χάκερ του Ισλαμικού Κράτους στην κεντρική αμερικανική στρατιωτική διοίκηση

67

Επίθεση από χάκερ, που φέρονται ότι είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους, δέχθηκε πριν από λίγο ο λογαριασμός της Κεντρικής Διοίκησης (USCENTCOM), της επιχειρησιακής διεύθυνσης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή. Στη δημοσιότητα ευαίσθητες πληροφορίες. Σε συναγερμό το Πεντάγωνο.

«Εις το όνομα του Αλλάχ, το Κυβερνοχαλιφάτο συνεχίζει τον τζιχάντ στο διαδίκτυο» αναφέρει το μήνυμα των χάκερς.

Επιπλέον όπως μεταδίδει το BBC, ακόμη ένα από τα μηνύματα αναφέρει: «Αμερικανοί στρατιώτες ερχόμαστε. Προσέχετε τα νώτα σας».

Από τον λογαριασμό δημοσιεύθηκαν ένας κατάλογος στρατηγών και διευθύνσεων που σχετίζονται με αυτούς,  δεδομένα σχετικά με στρατιωτικές θέσεις της Κίνας, αλλά και  στοιχεία σχετικά με στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Βόρειας Κορέας.

Επίσης το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι οι χάκερς χτύπησαν και τη σελίδα του USCENTCOM στο YouTube.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία στο YouTube οι χάκερς ανήρτησαν δύο βίντεο που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος. Αμέσως η λειτουργία του ανεστάλη.

Αξιωματούχος του Πενταγώνου χαρακτήρισε, μιλώντας στο NBC, ντροπή το περιστατικό αυτό, ωστόσο διαβεβαίωσε πως η συγκεκριμένη κυβερνοεπίθεση δεν αποτελεί απειλή για την ασφάλεια.

Η κατάληψη του λογαριασμού σημειώθηκε ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ετοιμαζόταν να παρουσιάσει τις προτάσεις του για την κυβερνοασφάλεια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.