Ειδησεογραφικό site

Εξυπνότεροι… από τη δουλειά σας; Έχετε πρόβλημα

47

Εάν πάντα βαριέστε στο γραφείο, οι συνεργάτες σας δεν σας εμπνέουν ή δεν αισθάνεστε να σας προκαλεί η εργασία σας, τότε μπορεί να είστε πολύ έξυπνοι για την δουλειά σας.

Όταν η δουλειά είναι πολύ εύκολη ή δεν υπάρχει η πρόκληση ώστε να χρειαστεί να υπερβείτε τον εαυτό σας και τα πολλά προσόντα που μπορεί να διαθέτετε, δεν αξιοποιούνται, είναι λογικό να υπάρχει απογοήτευση.

Η Liz Ryan, Διευθύνουσα Σύμβουλος και ιδρυτής του Human Workplace, συμβουλεύει σε ένα πρόσφατο άρθρο της στο LinkedIn.

Έχετε βαρεθεί.

Η αφόρητη πλήξη είναι ο μεγαλύτερος δείκτης ότι είστε πάρα πολύ έξυπνος για τη δουλειά σας. Αν είστε συνεχώς απογοητευμένοι από τα projects με τα οποί ασχολείστε, είναι δύσκολο να συγκεντρωθείτε και έτσι χάνετε την συγκέντρωσή σας.

Δεν μοιράζεστε τις ιδέες σας.

Η εργασία σας θα πρέπει να παρέχει μια ιδανική ευκαιρία για ανταλλαγή και διαμόρφωση ιδεών. Ως εκ τούτου, είναι ένα απογοητευτικό σημάδι όταν δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Θα πρέπει να είναι εύκολο να μοιραστείτε τις ιδέες σας στο χώρο εργασίας, καθώς και για τους καλύτερους να βρουν ακροατήριο και να εισακουστούν. Εάν αισθάνεστε ότι δεν αξίζει ο κόπος να μιλήσετε, ή πιστεύετε ότι οι ιδέες σας θα πέσουν στο κενό, ίσως ήρθε η ώρα να κοιτάξετε για μια θέση όπου το πνευματικό σας επίπεδο μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα.

Οι συνεργάτες σας, δεν σας καταλαβαίνουν.

Εάν οι συνεργάτες σας δεν μπορούν να σας καταλάβουν όταν εξηγείτε μια πολύπλοκη ιδέα ή αντιτίθεστε στον νέο τρόπο σκέψης πραγμάτων, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι δεν συναναστρέφεστε από τους κατάλληλους συνεργάτες. Ακόμα κι αν είναι φιλικοί και εργάζονται σκληρά, δεν μπορείτε να μείνετε σε μια θέση που δεν θα σας ωθήσει. «Δεν βελτιώνετε το παιχνίδι σας παίζοντας με τους ανθρώπους ένα επίπεδο (ή δύο ή τρία) κάτω».

Το αφεντικό σας δεν έχει όραμα.

Δεν μπορείτε να εργάζεστε για κάποιον που δεν έχει όραμα ή δεν έχει ιδέα τι είναι όραμα. Το αφεντικό σας θα πρέπει να είναι κάποιος από τον οποίο μπορείτε να πάρετε πολλά πράγματα. Αν δεν έχουν ένα σχέδιο για το πώς να αυξηθεί το τμήμα ή ακόμα περισσότερο πώς να διαμορφώσουν τη δική τους σταδιοδρομία, είναι ένα σημάδι ότι δεν υπάρχουν πολλά που μπορούν να σας προσφέρουν.

 

Πηγή: newmoney.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.