Ειδησεογραφικό site

«Εξαϋλώθηκε» ο Τζιχάντι Τζον λένε τα βρετανικά μέσα – 99% σίγουροι για το θάνατό του δηλώνουν Αμερικανοί αξιωματούχοι

31

 

Στο σημείο στο οποίο έχουν μαρτυρήσει και εκτελεστεί δεκάδες άνθρωποι από τους τζιχαντιστές φέρεται να έχασε τη ζωή του ο «Τζιχάντι Τζον».

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ το μη επανδρωμένο σκάφος που παρακολουθούσε για ημέρες τον «χασάπη» του Ισλαμικού Κράτους τον εντόπισε την ώρα που βρισκόταν στο κέντρο της Ράκκα, κοντά στο ρολόι στο οποίο κατά καιρούς έχουν εκτελεστεί με φριχτό τρόπο δεκάδες άνθρωποι τα τελευταία δύο χρόνια.

Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο CNN ότι η επίθεση με το drone σημειώθηκε μετά από «επίμονη παρακολούθηση» υποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές αρχές είναι σίγουρες ότι επρόκειτο για τον «Τζιχάντι Τζον» όταν έδωσαν το «πράσινο φως» για την εκτόξευση του πυραύλου.

Μέλη της ομάδας «Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηλά» υποστηρίζουν ότι ο Εμουάζι σκοτώθηκε γύρω στις 23:40 το βράδυ της Πέμπτης.

Αν και το αμερικανικό Πεντάγωνο δεν επιβεβαιώνει για την ώρα το θάνατο του Τζιχάντι Τζον, αξιωματούχοι που μίλησαν σε αμερικανικά ΜΜΕ δήλωσαν ότι κατά 99% πιθανότητα είναι νεκρός.

Ωστόσο τζιχαντιστές που μίλησαν στο SkyNews υποστηρίζουν ότι έχει τραυματιστεί βαρύτατα και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της συριακής πόλης.

Κάμερον: Χτύπημα στην καρδιά του Ισλαμικού Κράτους

Εκτός από το αμερικανικό πεντάγωνο επιφυλακτικός εμφανίστηκε και ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον αναφέροντας σε διάγγελμά του έξω από τη Ντάουνινγκ Στριτ ότι «δεν μπορούμε να είμαστε ακόμα σίγουροι».

Όπως είπε το χτύπημα δείχνει την αποφασιστικότητα ΗΠΑ και Βρετανίας «να κάνουν ό,τι χρειαστεί» για να εντοπίσουν τον Μοχάμεντ Εμουάζι.

Χαρακτήρισε, δε, την επίθεση ως «πράξη αυτοάμυνας» καθώς, όπως είπε, ο Εμουάζι σκόπευε να σκοτωσεί περισσότερους ανθρώπους.

Αν επιβεβαιωθεί ο θάνατος του Εμουάζι «θα είναι χτύπημα στην καρδιά του Ισλαμικού Κράτους», πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.